ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ : «Με ψυχοθεραπεία νίκησα την κατάθλιψη»

16 Μαρτίου 2020 19:30

Παπακαλ

Καλεσμένος της Αθηναΐδας Νέγκα στην πρεμιέρα του «Nega talk» ήταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την περίοδο που πέρασε κατάθλιψη.

«Δεν κάνω ψυχανάλυση, κάνω ψυχοθεραπεία, προέκυψε από ανάγκη. Ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική και επαγγελματική εποχή, ήταν όταν τελείωναν οι “4” και τότε έκλεινε για μένα ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός κύκλος, το Mega. Και έκλεινε για μένα το κομμάτι σίριαλ. Ήξερα ότι δεν μπορούσα πια να γράφω με συνέπεια κάθε εβδομάδα μόνος μου και να σκηνοθετώ και να πρωταγωνιστώ και να είμαι στο μοντάζ και στη μουσική και παντού. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που είχα εξουθενώσει και την ψυχή μου και το σώμα μου και τα πάντα μου. Μου είχε τελειώσει η έμπνευση.
Δεν μπορούσα να γράψω, είχαν περάσει έξι μήνες και είχα γράψει έξι επεισόδια. Μου έλεγε ο Πέτρος Μπούτος “τι θα γίνει; Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;” και είχε δίκιο ο άνθρωπος. Αυτή η εποχή ήταν πολύ δύσκολη για μένα, σε συνδυασμό και με έναν χωρισμό που περνούσα τότε και όλο αυτό με οδήγησε στο να αποσυνδεθώ από τον εαυτό μου και δεν ήμουν καλά, είχα πάθει κατάθλιψη. Και το ξεπέρασα μέσω της ψυχοθεραπείας», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και την επιθυμία του να αποκτήσει παιδί.
«Εγώ έχω ένα καλό και κακό. Είμαι πολύ ανεξάρτητος, ιδιαίτερα αυτόνομος, αυτάρκης άνθρωπος. Αυτό είναι πολύ καλό στην καθημερινότητα αλλά κάποιες φορές σε δυσκολεύει. Είμαι σε σημείο σπαστικό αυτόνομος και μπορώ να υπάρξω και μόνος μου, όπου κι αν με βάλεις θα προσαρμοστώ. Θέλω μόνο τα χαρτιά και το στιλό μου.
Μάλλον δεν έχω γνωρίσει το σωστό πρόσωπο με το οποίο δεν θα νιώσω την… ασφυξία, αυτό που κοιτάω από πού μπορώ να φύγω. Όσο αφορά τις σχέσεις, πάντα προτεραιότητά μου ήταν η δουλειά. Ήμουν ερωτευμένος με αυτό που έγραφα και έφτιαχνα. Είναι και θέμα τύχης τι θα έρθει στη ζωή σου και τι θα αφήσεις να μπει σε αυτή.
Φυσικά περνάει το μυαλό μου να αποκτήσω παιδί, αλλά θα απαντήσω μόνο θεωρητικά. Νομίζω πως τα πάω πολύ καλά με τα παιδιά. Δε ξέρω αν θα ήμουν καλός μπαμπάς, αλλά νομίζω πως κάποια στιγμή θα το ζήσω και αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Στα σκαριά η νέα του ταινία
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε ακόμα για την πρόθεσή του να επιστρέψει στην τηλεόραση με μια ιδέα που έχει ήδη σκεφτεί στην Αθηναϊδα αλλά και για την νέα του ταινία αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την υπόθεση της.
Ο ίδιος δε δίστασε να πάρει αποστάσεις από την τηλεοπτική μόδα των ριάλιτι, επισημαίνοντας πως η τηλεόραση σήμερα είναι «ακραία διαφορετική» σε σχέση με αυτή στην οποία εργάστηκε εκείνος για μια χρυσή δεκαετία.