Αποκλειστικό : Ο Tζίγγερ οδηγεί Tesla!

Δημοσιεύθηκε: 28/03/2020 17:00
Αποκλειστικό : Ο Tζίγγερ οδηγεί Tesla!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απέκτησε το εντυπωσιακό αυτοκίνητο αλλά η κακή κατάσταση των δρόμων δεν του επιτρέπει να απολαύσει την οδήγησή του! Στο «κλειστό» κλαμπ των ισχυρών οικονομικά Ελλήνων που έχουν στην κατοχή τους το πολυτελές αυτοκίνητο Tesla Model 3, ανήκει εδώ και λίγο καιρό ο Γιάννης Βαρδινογιάννης! Ο εφοπλιστής αγόρασε το υπέροχο και πανάκριβο αμάξι, όμως φαίνεται πως δεν απολαμβάνει τις ανέσεις του, τουλάχιστον στον βαθμό που θα ήθελε. Ο καναλάρχης και αντιπρόεδρος του ομίλου Βαρδινογιάννη χρησιμοποιεί πλέον το εντυπωσιακό μοντέλο, το οποίο στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot. Η λειτουργία του, ωστόσο, στηρίζεται σε κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ που για να δουλέψουν με απόλυτη επιτυχία, είναι απαραίτητο αφενός ο δρόμος να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αφετέρου η διαγράμμιση μεταξύ των λωρίδων να είναι έντονη. Αυτές οι συνθήκες όμως χαρακτηρίζουν μία μικρή μειοψηφία δρόμων στο λεκανοπέδιο, όπως για παράδειγμα, την Αττική Οδό.
Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια ο Τζίγγερ να μην μπορεί να οδηγήσει με άνεση και χωρίς προβλήματα το Tesla. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που το κανάλι Star, το οποίο του ανήκει, προβάλλει πολύ συχνά ρεπορτάζ για την κακή κατάσταση των δρόμων στην Αθήνα,
δίνοντας έμφαση στη διαγράμμιση των λωρίδων! Προφανώς ο Βαρδινογιάννης ευελπιστεί ότι οι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες…
Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου
Το Tesla Model 3 θεωρείται από τα καλύτερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πρόκειται για μεσαίο πολυτελές ηλεκτρικό αμάξι, που κατασκευάζεται και πωλείται από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «Tesla, Inc.» από τις 7 Ιουλίου 2017. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα από την πρώτη παρουσίασή του το 2016, πριν ακόμα μπει στην παραγωγή, η «Tesla» έλαβε περισσότερες από 325.000 αιτήσεις κράτησης! Διαθέτει μινιμαλιστικό και φουτουριστικό ταμπλό, με μόνο μια οθόνη LCD (υγρών κρυστάλλων). Χρησιμοποιεί μπαταριές ιόντων λιθίου. Ο αντιστροφέας της μονάδας κίνησης χρησιμοποιεί 24 ζευγάρια MOSFET τσιπ καρβιδίου του πυριτίου (SiC), τάσης 650 V έκαστο. Παράλληλα, έχει προαιρετικό κοτσαδόρο για ρυμούλκηση μέχρι 910 κιλά (στα Standart Range και Long Range μοντέλα του Model 3 στην Ευρώπη). Επίσης, υπάρχει ανατροφοδοτική πέδηση, η οποία βελτιώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 μέσω ενημερώσεων λογισμικού και επιτρέπει την οδήγησή του με μόνο ένα πεντάλ!
Πήρε και ο Αλαφούζος
Το ίδιο αυτοκίνητο με τον Βαρδινογιάννη πήρε πρόσφατα και ο Γιάννης Αλαφούζος. Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε με αυτό ήταν στις 22 Ιανουαρίου όταν έγινε η συνάντηση των «big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, στο Σύνταγμα. Πάντως, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ φαίνεται να ανησυχεί για το σέρβις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε tweet με αποδέκτη τον Νοτιοαφρικανό συνιδρυτή της «Tesla», Ίλον Μασκ προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με την έλλειψη επιλογών που διαπίστωσε στη χώρα μας. «Γεια από την Αθήνα, στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου δέκα Τέσλα εδώ και δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον να έρθει και να κάνει σέρβις με δικά μας έξοδα», ανέφερε το… τιτίβισμα του καναλάρχη προς τον επιχειρηματία.
Το σκέφτονται και άλλοι…
Το Tesla Model 3 είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους πλούσιους καθώς μπορούν να το αγοράσουν –ως επί το πλείστον- άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Πολλοί είναι εκείνοι που εξετάζουν με προσοχή το ενδεχόμενο να το αποκτήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετοί Έλληνες, όπως οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μυτιληναίος, Θεόδωρος Κυριακού και Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT