ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  Γιατί ο Στάνκογλου έφυγε από τις Μέλισσες

Δημοσιεύθηκε: 7 Νοεμβρίου 2020 23:30
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ   Γιατί ο Στάνκογλου έφυγε από τις Μέλισσες

 

 

Η σειρά τα «σπάει» καθημερινά και η τηλεθέασή της χτυπάει κόκκινο. Οι «Άγριες μέλισσες» έχουν καταφέρει να κερδίσουν για δεύτερη χρονιά το τηλεοπτικό κοινό, αφού οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές αλλά και ανατρεπτικές. Και δεν είναι μόνο οι κεντρικές ηρωίδες, οι αδελφές Σταμίρη που ρίχνουν πάνω τους όλα τα φώτα, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές που δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας.
Στην πρώτη σεζόν, εκείνος που κατάφερε να στρέψει πάνω του τα περισσότερα φώτα ήταν ο Γιάννης Στάνκογλου. Στον ρόλο του «σκοτεινού», Θωμά Κυπραίου που έπρεπε να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, τα πάθη του και τους εχθρούς του (τους οποίους εξαφάνιζε χωρίς δισταγμό), αλλά γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο της Ελένης και της στοργής και αγάπης στο πρόσωπο του Νέστορα, ο αγαπημένος ηθοποιός εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικότατους πρωταγωνιστές της σειράς. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που οι φαν της σειράς αλλά και τους δικούς του που… παρακαλούσαν να δουν τον ηθοποιό και στον δεύτερο κύκλο.

Η αρχική συμφωνία

Η αρχική συμφωνία ήταν να ολοκληρώσει την παρουσία του τη πρώτη σεζόν, αλλά το καλοκαίρι και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τις θεατρικές δουλειές που χάθηκαν, κυκλοφόρησε πολύ έντονα η φήμη ότι ο «Κυπραίος» θα μείνει στις «Άγριες μέλισσες» και τη δεύτερη σεζόν. Άλλωστε, εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, είχε πιστό κοινό που τον ακολουθούσε.
Η αλήθεια είναι όντως έγιναν συζητήσεις, όμως οι ελπίδες των θαυμαστών να συνεχίζουν να τον βλέπουν στην επιτυχημένη σειρά, αποδείχθηκαν φρούδες. Ο «Θωμάς Κυπραίος» που ερωτεύθηκε παράφωρα την «Ελένη Σταμίρη», αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους δαίμονές του και από το γεγονός ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τον γιο του «Νέστορα», ο οποίος του συμπεριφέρθηκε σαν πατέρας, έδωσε τέλος στη ζωή του, κάνοντας… ηρωική έξοδο από τη σειρά.
Κι όμως, σας αποκαλύπτουμε ότι ο «Θωμάς Κυπραίος» θα μπορούσε να συνεχίσει στις «Άγριες μέλισσες», όμως οι συζητήσεις του με την παραγωγή δεν κατέληξαν σε συμφωνία και ο λόγος ήταν συγκεκριμένος. Ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος ήταν από τα κορυφαία ονόματα όταν ξεκίνησε η σειρά, πίστευε ότι ο ρόλος του έπρεπε να ήταν μεγαλύτερος, βλέποντας και αυτό το… ντελίριο που επικρατούσε ειδικά στα social media που μεταφραζόταν και στα νούμερα τηλεθέασης.

Ο κομβικός ρόλος

Ο ηθοποιός θεωρούσε ότι ο ρόλος του, αν και ήταν από τους πλέον κομβικούς στη σειρά, ήταν πολύ μικρός σε σύγκριση με αυτόν της Μαρίας Κίτσου και (κυρίως) της Έλλης Τρίγγου. Παραδεχόταν ότι και οι δύο είναι εξαιρετικές ηθοποιοί αλλά δεν είχαν καμία εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης, σε αντίθεση με εκείνον και μπορούσε να «κουβαλήσει στις πλάτες του» τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά. Άλλωστε τα δείγματα γραφής του υποστήριζε ότι είχαν δοθεί και είχε περάσει με άριστα το τεστ.
Κι επειδή στον συγκεκριμένο χώρο πάντα τα… κακά νέα κυκλοφορούν πιο γρήγορα από τα καλά, η απαίτηση του Στάνκογλου έγινε γνωστή στις δύο γυναίκες και τον τελευταίο καιρό υπήρχε μία ψυχρότητα μεταξύ τους. Για την ακρίβεια ένα ψυχροπολεμικό κλίμα.
Δεν ήταν όπως στην αρχή της σειράς που οι τρεις τους ανέβαζαν συνεχώς φωτογραφίες και βιντεάκια στο Instagram και έδειχναν να περνούν πάρα πολύ καλά στα γυρίσματα και στα παρασκήνια. Είναι μάλιστα άξιο αναφοράς ότι όταν ο «Κυπραίος» βάζει τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του «Νέστορα» και γράφεται το τέλος του στις «Άγριες μέλισσες», οι δύο πρωταγωνίστριες της σειράς δεν αποχαιρέτησαν τόσο ζεστά τον Στάνκογλου, όπως συνέβη με άλλους ηθοποιούς που αποχαιρέτησαν στο τέλος του πρώτου κύκλου, όπως για παράδειγμα τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη (Θεοδοσία) ή τον Αλέξη Κουρλαμπά (Κλεομένης). Ειδικά με τη «Θεοδοσία», όλες οι… αδελφές Σταμίρη την αποχαιρέτησαν σχεδόν με δάκρυα στα μάτια και πόζαραν αγκαλιά μαζί της, υμνώντας και τον χαρακτήρα και τον ταλέντο της. Για την αποχώρηση του «Κυπραίου», σχεδόν τίποτα.

Δεν την είδαν με καλό μάτι

Ο Γιάννης Στάνκογλου έκανε λοιπόν την πρότασή του, πιστεύοντας ότι ο ρόλος του έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, οι Μαρία Κίτσου και Έλλη Τρίγγου δεν είδαν την πρόταση αυτή με καλό μάτι και η παραγωγή, μαζί με τους σεναριογράφους, αποφάσισαν να στηρίξουν τις δύο πρωταγωνίστριες, όπως άλλωστε συμβαίνει από την αρχή της σειράς.
Έτσι, προς απογοήτευση των θαυμαστών του ο Γιάννης Στάνκογλου είπε αντίο στις «Άγριες μέλισσες». Και μάλιστα αν παρατηρήσει κανείς στα τελευταία επεισόδια που έπαιξε, ο ρόλος του είχε μικρύνει λίγο ακόμα. Ήταν το σενάριο; Ήταν αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα που υπήρχε; Το θέμα είναι ότι αποχώρησε.
Οι κουβέντες με την παραγωγή και τους σεναριογράφους έγιναν το καλοκαίρι και όταν ο Γιάννης Στάνκογλου κατάλαβε ότι οι αδελφές Σταμίρη θα συνέχιζαν να είναι τα πρώτα ονόματα στη… μαρκίζα και ο ρόλος του θα είναι περιορισμένος, επέλεξε να κλείσει αλλού.
Έτσι είπε αμέσως το «ναι» στη Μυρτώ Κοντοβά που τον ήθελε για τη σειρά «Σχεδόν ενήλικες» που θα προβάλλεται από τη συχνότητα του Mega. Πρόκειται για μία κωμική περιπέτεια στην οποία ο ηθοποιός θα κάνει.. κόντρα ρόλο σε σύγκριση με όσα έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Και με νέο look, αφού αποχωρίστηκε και το μουστάκι που είχε ως «Κυπραίος» στις «Άγριες μέλισσες».