Αποκλειστικό: Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

4 Μαρτίου 2020 18:50

Ο Χρήστος Πολίτης, ο εμβληματικός «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης» έχει μείνει μακριά από το προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Πιστός στην απόφασή του να αποτραβηχτεί από την υποκριτική, ζει απομονωμένος από τα κοινά στο σπίτι του στην Επίδαυρο.
Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής, ο οποίος έφτασε στο απόγειο της δόξας του με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης, αισθάνεται πικραμένος από τη συμπεριφορά ανθρώπων της showbiz. Θεωρεί ότι δεν εισπράττει τον σεβασμό που ασφαλώς δικαιούται λόγω της λαμπρής πορείας που έχει διαγράψει όχι μόνο στον χώρο της τηλεόρασης αλλά και σε αυτόν του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, υπογραμμίζουν πως νιώθει αδικημένος. Περίμενε ότι θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια ζητήματα, κυρίως επαγγελματικά, όμως η εξέλιξη των πραγμάτων διέψευσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις προσδοκίες του.
Είναι, άλλωστε γνωστό, πως πρόκειται για έναν χώρο που μόνο αγγελικά πλασμένος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο ίδιος το ξέρει καλύτερα από τον καθένα, έπειτα από τόσα χρόνια συναναστροφής με μέλη της εγχώριας showbiz.
Έριξε… μαύρη πέτρα
Αντιλαμβανόμενος ότι κάποια πράγματα και καταστάσεις που τον ενοχλούσαν δεν ήταν δυνατόν να αλλάξουν, αποφάσισε να ρίξει… μαύρη πέτρα. Άλλωστε, δεν έχει κανέναν ανάγκη. Χάρη στο ταλέντο του, στις ικανότητές του και στη σκληρή δουλειά του, ο ηθοποιός έχει εξασφαλίσει όσα χρειάζεται ώστε να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει δίχως να φοβάται ενδεχόμενες δυσκολίες σε σχέση με τη διαβίωσή του.
Έκρινε, λοιπόν, ότι πλέον το κλίμα δεν τον σήκωνε στην Αθήνα και… δραπέτευσε στην Επίδαυρο, όπου διατηρεί σπίτι, το οποίο είναι το «καταφύγιο» και ησυχαστήριό του. Αποφάσισε πως έφτασε η ώρα να ρίξει αυλαία στην πολύχρονη καριέρα του.
Εκεί έχει την ευκαιρία να ζήσει μακριά από άγχη, σκοτούρες και κυρίως… τοξικούς ανθρώπους. Ασχολείται με αγροτικές εργασίες και ζει με αξιοπρέπεια. Ελάχιστες είναι οι φορές που μεταβαίνει στην Αθήνα. Η παραμονή του στην πρωτεύουσα δεν διαρκεί πολύ και στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη μεγαλούπολη, φροντίζει να επισκέπτεται μέλη της οικογένειάς του και συγγενείς του. Τους βλέπει, μαθαίνει τα νέα τους και έπειτα από λίγο επιστρέφει στην Επίδαυρο.
Και εκεί, πάντως, αποφεύγει τις πολλές επαφές. Δεν κυκλοφορεί συχνά, οι έξοδοί του είναι μετρημένες και προτιμά να περνάει τις ώρες του δημιουργικά στο σπίτι του.
Στις παραστάσεις του καλοκαιριού
Τα καλοκαίρια, πάντως, βγαίνει πολύ πιο συχνά. Η αγάπη του για το θέατρο δεν έχει σβήσει –ποιος ηθοποιός άλλωστε γυρίζει την πλάτη του στο σανίδι… Τους θερινούς μήνες αξιοποιεί την ευκαιρία να παρακολουθήσει παραστάσεις που «ανεβαίνουν» στην Επίδαυρο. Αλλά ακόμη και τότε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περάσει απαρατήρητος.