Αποκλειστικό: Η ΣΕΙΡΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΛΛΑ… ΧΟΝΤΡΟ… ΠΑΙΧΝΙΔΙ στις «Άγριες μέλισσες»

6 Μαρτίου 2020 18:43

Άγριες

 

Είναι το σίριαλ που τα «σπάει» τη φετινή σεζόν. Τι κι αν από πολλούς έχει κατηγορηθεί ως… σαπουνόπερα, η αλήθεια είναι ότι οι «Άγριες μέλισσες» έχουν κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό και στον ΑΝΤ1 τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού πέτυχαν διάνα με τη συγκεκριμένη μυθοπλασία.

Επόμενο ήταν λοιπόν στο κανάλι του Αμαρουσίου να τα βάλουν κάτω και να αποφασίσουν για την τύχη της σειράς. Ο κύβος ερρίφθη σχετικά γρήγορα και ο ΑΝΤ1 άναψε το πράσινο φως για να συνεχιστεί η πετυχημένη σειρά και την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος που βολιδοσκοπήθηκε για τις προθέσεις του δεν ήταν άλλος από τον σκηνοθέτη της σειράς, Λευτέρη Χαρίτο. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, στόχος του καναλιού δεν ήταν η ανανέωση της συνεργασίας τους και την επόμενη περίοδο, αλλά του προτάθηκε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Όχι γιατί οι «Μέλισσες» θα παίζονται για άλλα τρία χρόνια, αλλά γιατί το κανάλι θέλει να επενδύσει πάνω του και για νέες μυθοπλασίες, επιβραβεύοντας το έργο που έχει δείξει. Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και όλα δείχνουν ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί, όμως επειδή μιλάμε για τηλεόραση, καλό θα είναι να κρατάμε και μικρό καλάθι. Κι αυτό γιατί πλέον υπάρχει και το Mega που από τη νέα σεζόν θα επενδύσει κι εκείνο στη μυθοπλασία (και ποια καλύτερη από μια επιτυχημένη συνταγή), ενώ και τα υπόλοιπα κανάλια (ο Alpha για παράδειγμα) δεν θα αφήσουν τον ΑΝΤ1 να συνεχίσει το… πάρτι του με τις «Άγριες μέλισσες». Η μάχη αναμένεται να είναι αδυσώπητη τη νέα σεζόν και ο νικητής της χρονιάς δεν θα βγει τόσο εύκολα.

Η αποκάλυψη του Χαλκιά

Αυτό δεν είναι και το μοναδικό εμπόδιο για την επιτυχημένη σειρά ενόψει της νέας σεζόν. Πριν από λίγο καιρό, ο Τάσος Χαλκιάς ο οποίος έκανε ένα πέρασμα στις «Άγριες μέλισσες», υποδυόμενος τον πατέρα του Δούκα και του Μιλτιάδη, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ότι δεν πήρε καθόλου χρήματα για τη σειρά, αφού όπως είπε οι περισσότεροι ηθοποιοί παίζουν για 600 ευρώ και το θεωρούσε ντροπή να πάρει εκείνος χρήματα για λίγα γυρίσματα που έκανε. Δεν πρόλαβε να… πέσει η σκόνη από τις δηλώσεις του και υπήρχαν τα πρώτα δημοσιεύματα που ήθελαν κάποιους από τους πρωταγωνιστές της σειράς να ζητούν να μπει σε νέα βάση η οικονομική συμφωνία τους, ειδικά μετά τη μεγάλη επιτυχία των «Μελισσών» και την απόφαση να συνεχίσει και τη νέα σεζόν. Η απαίτησή τους έγινε πιο έντονη, όταν πληροφορήθηκαν ότι εγκρίθηκε η επιχορήγηση της σειράς από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη εγκρίθηκε η υπαγωγή συνολικά 13 σειρών και ταινιών σε καθεστώς οικονομικής επιδότησης στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παραγωγής τηλεοπτικής και κινηματογραφικής μυθοπλασίας στην χώρα μας από Έλληνες και αλλοδαπούς παραγωγούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «Άγριες Μέλισσες», με προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 4.641.043 ευρώ επιχορηγούνται σε ποσοστό 35%, «ήτοι ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων είκοσι τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων εξήντα πέντε ευρώ και πέντε λεπτών (1.624.365,05€)».

Οι αδελφές Σταμίρη

Ήδη, δημοσιεύματα ήθελαν τις δύο από τις τρεις αδελφές… Σταμίρη να θέτουν όρο το οικονομικό για να συνεχίσουν στη σειρά. Και μιλάμε για πρωταγωνιστικούς ρόλους που κρατούν η Έλλη Τρίγγου και η Δανάη Μιχαλάκη. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι εκτός από τις δύο «αδελφές Σταμίρη» και άλλοι πρωταγωνιστές έχουν θέσει οικονομικό ζήτημα, αν και από το κανάλι το θέμα δεν παίρνει διαστάσεις και τονίζεται ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και τη νέα σεζόν. Το κατά πόσο «δεν υπάρχει θέμα» θα φανεί.

Υπάρχει βέβαια ακόμη δύο παράμετροι που πρέπει να επισημανθούν όσον αφορά τις δυσκολίες που τυχόν παρουσιαστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΑΝΤ1 θα ζητήσει για τη νέα σεζόν από τους ηθοποιούς της σειράς να έχουν αποκλειστικότητα με το κανάλι. Θα το δεχθούν; Από την άλλη, η πλειοψηφία των ηθοποιών είναι θεατρικοί και πάντα δίνουν μεγάλο βάρος στις παραστάσεις τους. Και θέλουν να απολαύσουν στο σανίδι την επιτυχία που κάνουν φέτος στην τηλεόραση. Θα βάλουν σε δεύτερη μοίρα το θέατρο για τις «Μέλισσες»; Από τους πρωταγωνιστές, περισσότερο τηλεοπτικοί είναι οι Δανδουλάκη και Στάνκογλου, αλλά κι εκείνοι έχουν γράψει πολλά… χιλιόμετρα στο θέατρο. Η Κίτσου, ο Γκοτσόπουλος, ο Γάλλος, ο Κακούρης, ο Ροϊλός ασχολούνται κατά βάση με το θέατρο και προέκυψε η σειρά.

Δυνατοί γρίφοι που ζητούν απαντήσεις και μάλιστα σύντομα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα γυρίσματα της σειράς ολοκληρώνονται στις 20 Ιουλίου και οι ηθοποιοί θα κάνουν διακοπές ένα μήνα πριν μπουν ξανά στο… Διαφάνι. Ποιοι θα μείνουν και ποιοι όχι καθώς και ποιοι θα έρθουν, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ακόμα. Αν και από το κανάλι είναι βέβαιοι ότι και του χρόνου οι «Άγριες μέλισσες» θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις με τους ίδιους πρωταγωνιστές που έχουν υπογράψει μέχρι τώρα την επιτυχία του.