Αποκλειστικό: Ο πόλεμος του Άκη με την κόρη του. Τα εξώδικα του μίσους

19 Μαρτίου 2020 18:30

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Αρετής Τσοχατζοπούλου στο «σκληρό» εξώδικο που της έστειλε πρόσφατα ο πατέρας της, Άκης Τσοχατζόπουλος. Η κόρη του άλλοτε πανίσχυρου πολιτικού απάντησε σε υψηλούς τόνους καθιστώντας σαφές πως δεν είναι σε θέση να τον συντηρεί, ζητώντας παράλληλα από εκείνον να σταματήσει να ενοχλεί την ίδια και την οικογένειά της.

Ο πρώην υπουργός είχε στραφεί νομικά κατά της κόρης του με εξώδικο στις 16 Οκτωβρίου 2019, με αφορμή την πηγή του «ελάχιστου», όπως ανέφερε, εισοδήματος που του δίνει για να συντηρείται. Πρόσθεσε ότι πίσω από αυτά τα χρήματα ενδέχεται να βρίσκονται πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε έκνομες πράξεις.

Παράλληλα, την κατηγόρησε πως δεν ενέκρινε τον τελευταίο γάμο του. «Βεβαίως, γνωρίζω ότι η σχέση μας έχει διαταραχθεί όχι εξαιτίας μου, αλλά λόγω των αντιρρήσεών σας για τη δημιουργία νέας οικογένειας που ποτέ δεν εγκρίνατε. Παρά ταύτα, αισθάνομαι την ανάγκη με την παρούσα να σας επισημάνω κάποια πράγματα, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι η ενέργειά μου αυτή αποσκοπεί στην προστασία και των δυο μας και συγκεκριμένα την αποφυγή κινδύνων εμπλοκής σας σε πιθανές αθέμιτες και παράνομες πράξεις, και ταυτόχρονα την εξάρτησή σας από ομάδα συμφερόντων που πιθανώς να μην έχει αγαθές προθέσεις», υποστήριζε στην αρχή του εξωδίκου.

«Κίνδυνος να καταστώ αποδοχέας πιθανού προϊόντος εγκλήματος»

Και συνέχιζε: «… Εδώ και έναν χρόνο περίπου μου φέρνατε μηνιαίως κάποια ελάχιστα χρήματα προς επιβίωσή μου. Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν δικά σας χρήματα και ήμουν ευγνώμων γι’ αυτό. Τους τελευταίους, όμως, μήνες αφήσατε να εννοηθεί ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά σας, αλλά σας τα έδιναν κάποιοι τρίτοι. Βεβαίως, σε πρώτη φάση δεν ήμουν σε θέση λόγω της κατάστασης της υγείας μου να ερευνήσω το όλο θέμα και εξάλλου δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσατε να δεχτείτε κάποια χρήματα χωρίς νόμιμη αιτία και μάλιστα ένα μέρος αυτών να τα δίνετε και σε εμένα με τον κίνδυνο να καταστώ εν αγνοία μου αποδοχέας πιθανού προϊόντος εγκλήματος…».

Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός χαρακτήριζε την αποστολή του εξωδίκου ως αμυντική κίνηση προκειμένου «να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψή του». Γι’ αυτό και ζήτησε από την κόρη του να του γνωστοποιήσει όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτει και κυρίως τα πρόσωπα με τα οποία συναλλάσσεται τα οποία πιθανώς την επηρεάζουν ή την εκβιάζουν.

«Να μου παραδώσετε όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτετε για την πηγή των χρημάτων, τα χρήματα που έχετε λάβει κ.λπ., προκειμένου επιτέλους να μάθω τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη μου», σημείωνε.

Η σκληρή απάντηση

Από την πλευρά της, η Αρετή, κόρη που ο Τσοχατζόπουλος έχει αποκτήσει από τον γάμο με την Γκούντρουν Μόλντεχαουερ, πέρασε στην αντεπίθεση. Με δικό της εξώδικο –που συντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου- καθιστά σαφές ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρεί τον πατέρα της, του καταλογίζει παρενόχληση με «ακραίες συμπεριφορές» προς την ίδια και την οικογένειά της, ενώ χαρακτήρισε «επαίσχυντα και ασυνάρτητα ψεύδη» όσα υποστήριξε περί συναλλαγών της με διάφορα πρόσωπα.

Καταλήγοντας, η Τσοχατζοπούλου ζητά από τον πατέρα της να σταματήσει ενοχλεί την ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της.

Το περιεχόμενο του εξωδίκου της, έχει ως εξής: «Ως γνωρίζετε ο υιός μου κι εγγονός Σας Φίλιππος ευρισκόμενος στην οικία του πατρός του επί της οδού Λεωφόρος Δημοκρατίας και Σολωμού στο Παλαιό Ψυχικό, παρέλαβε μία εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση & πρόσκλησή Σας, η οποία απευθυνόταν σε εμένα και η οποία εφέρετο ως υπογεγραμμένη από Εσάς.

Σεβόμενη τη γνωστή σε εμένα οικονομική κατάστασή Σας, τα σοβαρά προβλήματα της υγείας Σας, τα οποία αναγνωρίζω, συμπάσχω και συνδράμω με κάθε μέσο, αλλά και τη στενή συγγενική μας σχέση –αν και εσείς λησμονείτε ότι είμαι θυγατέρα Σας, αφού ουδέποτε εν τοις πράγμασι μετά το νέο Σας γάμο αναγνωρίσατε την αγάπη και τον σεβασμό που έχω προς Εσάς- επέλεξα αρχικώς να μην απαντήσω σε όσα αόριστα και αντιφατικά ψεύδη αναφέρατε εντός της εξώδικης δήλωσή Σας.

«Ακραίες συμπεριφορές»

Ωστόσο η συνεχής απαίτησή Σας να Σας συντηρώ οικονομικά και η συνήθειά Σας να παρενοχλείτε με ακραίες συμπεριφορές εμένα και άτομα που με περιβάλλουν δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Όχι μόνο γιατί οι απαιτήσεις σας είναι φύσει αδύνατο να εκπληρωθούν από εμένα λόγω των περιορισμένων εισοδημάτων μου και των οικογενειακών υποχρεώσεών μου, αλλά γιατί η συμπεριφορά Σας καταχράται την αγάπη μιας θυγατέρας προς τον πατέρα της. Γνωρίζετε καλώς πως από καρδιάς προσπάθησα και δανείστηκα χρήματα από συγγενείς και φίλους για να Σας συνδράμω κάποιες φορές. Αδυνατώ, ωστόσο, να αναλάβω την καθημερινή συντήρησή Σας, αδυναμία που πρέπει να σεβαστείτε και να μην εξαπολύετε ακραία ψεύδη σε βάρος μου!

«Προδίδετε την αγάπη μου»

Λυπούμαι που ευρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να Σας αποστείλω αυτή την εξώδικη δήλωση. Θλίβομαι, ωστόσο, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά προδίδετε την αγάπη μου, ισχυριζόμενος επαίσχυντα και ασυνάρτητα ψεύδη περί υποτιθέμενων συναλλαγών μου- άγνωστο υπό ποία ιδιότητα και με ποίους (!)- που δήθεν ωφελούν Εσάς, σύμφωνα με όσα αναγράφετε ο ίδιος στην εξώδικη δήλωσή σας.

Δεν θέλω να μακρηγορήσω. Θέλω να πιστεύω πως άλλοι παράγοντες, όπως η κλονισμένη υγεία και η ψυχολογική κατάστασή Σας, λόγω όλων όσων έχετε περάσει, Σας επηρεάζουν, ενδεχομένως και όσοι ανίερα εκμεταλλεύονται τα παραπάνω για να δηλητηριάσουν τη σχέση μας και να την καταστήσουν βορά σε αδηφάγους τρίτους με σκοπό την ηθική εξόντωση της οικογένειάς μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για την εξώδικη δήλωσή σας προς εμέ και τις συνεχείς παρενοχλήσεις Σας.

Σας καλώ όπως σταματήσετε να ενοχλείται εμένα και τα εγγόνια Σας ή τον πατέρα αυτών, σεβόμενος την αγάπη μας προς εσάς.

Επί πλέον Σας καλώ όπως απέχετε στο μέλλον από οιαδήποτε παρόμοια αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2020

Η εξωδίκως δηλούσα…».