Αποκλειστικό! Τα party της κοσμικής Αθήνας: η ελίτ διασκεδάζει

21 Φεβρουαρίου 2020 10:13

Δαυίδ

Τα πριβέ πάρτυ γενεθλίων και ονομαστικών γιορτών έχουν την τιμητική τους στην αθηναϊκή υψηλή κοινωνία και πραγματοποιούνται με λίγους αλλά εκλεκτούς καλεσμένους, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους φωτογραφικούς φακούς.

Ο πολύ γνωστός αλλά πολύ χαμηλού προφίλ επιχειρηματίας Αναστάσης Δαυίδ γιόρτασε τα 50 του χρόνια με καθιστό δείπνο στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο του ξενοδοχείου Νew Ηotel, παρουσία 50 αγαπημένων του φίλων.

Η πιο νέα γενιά έδωσε το παρών στο χορευτικό πάρτι γενεθλίων του Λευτέρη Τρύφων, με πρωταγωνιστές στο κέφι το συγκρότημα The Gatsbys των Βασίλη Μιχαήλ και Γιώργο Περούλια. Είναι κάτι σαν μόδα στον κύκλο των νεότερων μελών των εύπορων τάξεων το να καταπιάνονται σοβαρά με τη μουσική: ο Νίκος Μαρτίνος π.χ. αναλαμβάνει ρόλο DJ σε μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη και το Μαϊάμι, κάτι που κάνει τακτικά και ο Χρήστος Ιωάννου.

Στην ίδια κατεύθυνση, αλλά κάπως πιο ενεργά εφόσον είναι ο ίδιος μουσικός, κινείται επίσης ο νεαρός εφοπλιστής και γνωστός στους κοσμικούς κύκλους Βασίλης Μιχαήλ. Οι The Gatsbies είναι κατ’ ουσίαν αυτός και ο Γιώργος Περούλιας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Luxury Toys, η οποία εμπορεύεται προϊόντα επώνυμων οίκων από δεύτερο χέρι.

Σε ένα άλλο λαμπερίο event, η curator Άρτεμις Μπαλτογιάννη γιόρτασε τα γενέθλια της σε πολύ σικάτο bar- εστιατόριο της Αθήνας, με το ευτυχισμένο ζευγάρι Φίλιππου και Μαριάννας Λαιμού να κλέβουν την παράσταση με την ομορφιά τους.

Στο Λονδίνο

Αλλά και στο Λονδίνο οι Έλληνες διαπρέπουν και είναι πανταχού παρόντες. Η Σήλια Κριθαριώτη παρουσίασε με επιτυχία την κολεξιόν της για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020, στο βρετανικό μουσείο, συγκεντρώνοντας όλους τους επιφανείς Έλληνες της εκεί παροικίας. Στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, Δημητρίου Καραμήτσου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρουσίαση των βραβείων Greek Ιnternational Women Awards, που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούνιο. Τα βραβεία αποτελούν έναν ανερχόμενο θεσμό που αγκαλιάζει τον παγκόσμιο ελληνισμό και έχει ως σκοπό την αναγνώριση και την επιβράβευση των Eλληνίδων που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, μέσω των επαγγελματικών επιτευγμάτων, των δράσεων και των επιδόσεων τους. Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσαν ο Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη, η Μαρία Χατζηπατέρα, Ιωάννα Πασχαλίδου, και η πρόεδρος και ιδρύτρια το βραβείων Σοφία Κωνσταντοπούλου.

Μεγαλοπρεπής εκδήλωση

Με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση σε εορταστικό κλίμα στο ξενοδοχείο Ιntercontinental, η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών (ΕΕΝΜΑ) οργάνωσε την κοπή της πίτας της. Η εκδήλωση περιλάμβανε από αγιασμό από τον Επίσκοπο Φαναρίου μέχρι και live performance από την γνωστή στους εφοπλιστικούς κύκλους Ιωάννα Σεβοπούλου. Το «παρών» έδωσαν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Θεοχάρης, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ, κ. Πατέρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης ,ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων o κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, οι βουλευτές Α. Λοβέρδος, Ι. Κεφαλογιάννης, Κ. Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ κ. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Committee, κ. Χαρ. Φαφαλιός,ο εφοπλιστής Γιώργος Τσαβλίρης κ.α. Να σημειωθεί ότι δόθηκαν εννιά χρηματικές υποτροφίες σε αριστούχους για σπουδές στο ναυτιλιακό τομέα.