ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το κρυφό σχέδιο της Λάτση για το Τατόι

22 Φεβρουαρίου 2020 14:20

Λάτση

Μεγαλεπήβολα σχέδια για τα κτήματα του Τατοΐου έχει η Μαριάννα Λάτση, η οποία σκοπεύει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό σχετικά με την αξιοποίησή τους, που θα διενεργηθεί εντός του 2020.

Βλέποντας την εικόνα εγκατάλειψης που υπάρχει στην περιοχή, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να αναδειχθούν τα πρώην βασιλικά κτήματα ως ενιαία πολιτιστική οντότητα με τη χρήση των ανακτόρων ως μουσείου, την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας των υπόλοιπων κτηρίων και την επίλυση των θεσμικών ζητημάτων, ώστε να ρυθμισθούν οι χρήσεις γης.

Ο διαγωνισμός

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει διαγωνισμός για την αξιοποίηση των βασιλικών κτημάτων και η Λάτση θα είναι μία από εκείνες που θα καταθέσει τη δική της πρόταση. Ήδη, έχει καταρτίσει το σχέδιό της, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων, τη δημιουργία συναυλιακού χώρου καθώς και περιβαλλοντολογικού πάρκου, που θα αποτελεί τόπο προστασίας ειδών χλωρίδας και πανίδας. Φυσικά, σε αυτό το πάρκο θα μπορούν να παίζουν παιδιά. Επιπλέον, η Λάτση θα ήθελε να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα φιλοξενεί διαφόρων ειδών εκδηλώσεις –από συνέδρια μέχρι γάμους και βαπτίσεις. Επιθυμία της, παράλληλα, αποτελεί και η κατασκευή γηπέδου γκολφ μεγάλων διαστάσεων, όπου θα διοργανώνονται αγώνες με τη συμμετοχή των πιο σημαντικών μορφών του αθλήματος. Πάντως, η ίδια έχει καταστήσει σαφές στους άμεσους συνεργάτες της ότι το γήπεδο θα γίνει μόνο εφόσον κριθεί από τους αρμοδίους ότι δεν θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα του περιβάλλοντος χώρου. Τέλος, η πρότασή της περιλαμβάνει τη διατήρηση των ανακτόρων όπως και των στάβλων ώστε να περισωθεί η ιστορία τους. Η επιχειρηματίας εκτιμά ότι αν υλοποιηθούν οι παραπάνω παρεμβάσεις, το Τατόι θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνον για τους Αθηναίους αλλά και για ξένους επισκέπτες.

Ο Φίλιππος και η Εριέττα

Από εκεί και πέρα, η Λάτση θέλει με το πρότζεκτ αυτό να ασχοληθούν ενεργά τα δύο παιδιά της, ο Φίλιππος και η Εριέττα, καθώς θα προτιμούσε να μην στραφούν στη ναυτιλία. Άλλωστε, τα ενδιαφέροντά τους «ταιριάζουν» με πτυχές του σχεδίου της για το Τατόι αφού ο μεν πρώτος σπουδάζει τουριστικά, η δε δεύτερη έχει οικολογική συνείδηση και ευαισθησία για το περιβάλλον. Θα μπορούσαν λοιπόν και οι δύο να έχουν συμμετοχή.

Πλέον, η Λάτση αναμένει να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες που αφορούν τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού ώστε να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Λάτση

Στην κοπή της πίτας του Κέντρου Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες η Μαριάννα Λάτση μαζί με τον γιο της, Φίλιππο Κούρκουλο.

Μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση δεκατριών ετών (30 Ιανουαρίου 2007) από τον θάνατο του συζύγου της Νίκου Κούρκουλου, η επιχειρηματίας και ο μικρότερος γιος της, ο 22χρονος Φίλιππος, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.