Απόστολος Γκλέτσος: «Οι θύτες στο θέατρο είναι σταγόνα στον ωκεανό…»

Δημοσιεύθηκε: 25 Φεβρουαρίου 2021 17:30
Απόστολος Γκλέτσος: «Οι θύτες στο θέατρο είναι σταγόνα στον ωκεανό…»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε ο Απόστολος Γκλέτσος σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις γύρω από τον χώρο του θεάτρου.

«Γενναίο, απαραίτητο και έτσι έπρεπε να γίνει. Και όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο δεν το κάνουμε ούτε για να κουνήσουμε το δάχτυλο, ούτε για να το παίξουμε δικαστές και δικηγόροι.

Το κάνουμε μόνο και μόνο για να συνεισφέρουμε να σταματήσει όσο περισσότερο καιρό γίνεται αυτό, γιατί να ξέρετε ότι αυτό γινόταν, γίνεται και θα γίνεται σε όλη την κοινωνία, όχι μόνο στο θέατρο».

Ο ηθοποιός στη συνέχεια υπογράμμισε ότι τα άτομα με ανάρμοστη συμπεριφορά είναι μία μικρή μειοψηφία σε σχέση με τους περισσότερους καλλιτέχνες που ασκούν με ήθος και αξιοπρέπεια το επάγγελμά τους.

«Όλοι αυτοί που ασχολούμαστε με αυτή τη διαδικασία, που λέγεται θέατρο, είμαστε 30.000 κόσμος ίσως και περισσότεροι. Τα ονόματα των θυτών δεν είναι πάνω από 30. Είναι σταγόνα στον ωκεανό. Κανείς δεν είπε ότι είμαστε ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος, αλλά το ίδιο είναι και η κοινωνία και εμείς είμαστε καθρέπτης της κοινωνίας.

Η αρχή, η εξουσία, δείχνει τον άνθρωπο. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς την εξουσία. Και εδώ λοιπόν θα πω ότι πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση η οποία θέλει να φτιάξει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ότι με όλα αυτά θα έπρεπε να βγει το συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε περισσότερα λεφτά στην παιδεία για να φτιάξουμε πολίτες που να ξέρουν πώς να φέρονται και να δρουν».

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT