Αποτρίχωση με Laser για ένα βελούδινο δέρμα -Dr. Apostolos Karalexis MD Dermatologist Derma Hair Clinic

1 Ιουνίου 2020 16:19

 Αποτρίχωση με Laser  για ένα βελούδινο δέρμα 

 

Απαλλαγείτε οριστικά και ανώδυνα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και υποδεχτείτε το καλοκαίρι με νέα διάθεση και με ένα βελούδινο δέρμα. Για όσες από εσάς  θέλετε  να το κάνετε, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή και εκείνο που πρέπει να αναζητήσετε είναι εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν τα τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα.  

 

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι σίγουρα ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο τις περισσότερες γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Απαλλαχτείτε σήμερα, οριστικά και χωρίς πόνο  από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι με δέρμα βελούδινο και λείο με θεαματικά αποτελέσματα. Ξεχάστε  κρέμες, ξυραφάκια, κερί και ό,τι άλλο σας ταλαιπωρούσε και σας άγχωνε. Η πλέον αποδεκτή μέθοδος για την θεραπεία της υπερτρίχωσης του προσώπου και του σώματος είναι η αποτρίχωση με Laser. Βασίζεται στην φωτοθερμόλυση, καταστρέφοντας την  τρίχα χωρίς να καταστρέφονται τα υπόλοιπα στοιχεία του δέρματος.

Κατάλληλο για κάθε περιοχή του σώματος και σε αντίθεση με παλαιότερες μεθόδους αποτρίχωσης, το Laser ρυθμίζεται ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας και τον φωτότυπο του δέρματος. Δρα στον θύλακα της τρίχας και εξαλείφει για πάντα την τρίχα στα σημεία που σας ενδιαφέρουν. Η χρήση του μπορεί να γίνει σε ιατρεία, ιατρικές κλινικές και κέντρα αισθητικής και απαιτείται άδεια δερματολόγου, πλαστικού χειρουργού και τα τελευταία δύο χρόνια επιτρέπεται και από τους αισθητικούς των ΤΕΙ. Οι  υπεύθυνοι επιβλέπουν  την εφαρμογή και την λειτουργία του.

Η ιατρική στήλη του περιοδικού φιλοξενεί τον γνωστό δερματολόγο Δρ. Απόστολο Καραλέξη, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο οποίος θα μας δώσει απαντήσεις πάνω στο θέμα αυτό. Επίσης θα μας ενημερώσει για τα μηχανήματα νέας γενιάς  που καθιστούν την αποτρίχωση γρήγορη , ανώδυνη και αποτελεσματική.

 

Κύριε Καραλέξη, τι μας προσφέρει το Laser, σε τι υπερτερεί σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους  και κατά πόσον είναι ασφαλές;

Οι  παλαιότερες μέθοδοι  είχαν σαν αποτέλεσμα, εκτός από την ταλαιπωρία,  τον κίνδυνο μολύνσεων. Σήμερα  μπορούμε πλέον  να λύσουμε οριστικά και χωρίς πόνο το πρόβλημα τριχοφυΐας μας. Με τα σύγχρονα μηχανήματα που διαθέτουμε AlexandriteProCandela made in Usa και Nordlys Laser Ellipse, η αποτρίχωση πλέον είναι αποτελεσματική και ταχυτάτη.  Το laser προσφέρει κατά πρώτο λόγο ακρίβεια. Δρα επιλεκτικά μόνο στο τριχωτό θυλάκιο αφήνοντας ανέπαφα τα υπόλοιπα στοιχεία του δέρματος και τους γύρω ιστούς.   Δεύτερον, προσφέρει ταχύτητα: Με τα νέα μηχανήματα που διαθέτουμε η αποτρίχωση γίνεται πλέον ταχύτατη  και τρίτον παρέχει μόνιμα αποτελέσματα. Επίσης, συμφέρει οικονομικά σε βάθος χρόνου γιατί δεν απαιτείται η συχνότατη προσέλευση για την απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Με τις παλαιότερες μεθόδους μπορεί το κόστος να είναι μικρότερο, αλλά σε βάθος χρόνου η δαπάνη των χρημάτων είναι μεγαλύτερη.

 

-Ποιες οι διαφορές των δύο αυτών μηχανημάτων;

Το laser Αλεξανδίτη είναι κατάλληλο για πιο ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος, ενώ το Nordlys της Ellipse το χρησιμοποιούμε σε πιο  σκουρόχρωμους τύπους δέρματος ή σε άτομα στα οποία έχει αποτύχει η θεραπεία με το πρώτο.

 

-Ποιο από αυτά τα μηχανήματα κατά την γνώμη σας αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αποτρίχωσης και για ποιο λόγο;

Και τα δυο είναι καταπληκτικά και σύγχρονα μηχανήματα. Κατά τη γνώμη μας είναι ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπάρχει αυτή τη στιγμή διεθνώς γιατί καταφέρνουν και δρουν στην τρίχα με διαφορετικό φάσμα και διαφορετική συχνότητα εκπομπής.

 

Αποτρίχωση με Laser στο πρόσωπο. Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται σε άνω χείλος, φαβορίτες, πηγούνι, φρύδια και μεσόφρυο, λαιμό.

 

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν ;

Για την οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας στο  πρόσωπο θα χρειαστούν έως 10 συνεδρίες.  Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τον οργανισμό και τις ορμόνες του κάθε ασθενούς.

 

Ποια είναι η διάρκεια της κάθε συνεδρίας;

– Η διάρκεια είναι 15 με 20 λεπτά.

 

Ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε μετά τη συνεδρία;

Θα πρέπει να αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στο ήλιο για τουλάχιστον 7 ημέρες και να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

 

Πόσο ασφαλής είναι η αποτρίχωση με Laser;

Είναι 100% ασφαλής. Tα ιατρικά laser αποτρίχωσης δεν διεισδύουν στο σώμα ούτε επηρεάζουν άλλα όργανα. Εφαρμόζεται για 20 χρόνια σε εκατομμύρια ασθενείς στον κόσμο και διαθέτει πιστοποιήσεις ασφαλείας.

 

Υπάρχουν επιπλοκές;

Δεν υπάρχουν επιπλοκές από την χρήση laser στο πρόσωπο. Επιπλοκές θα υπάρξουν στην περίπτωση που δεν ακολουθηθούν οι οδηγίες του γιατρού. Η οποιαδήποτε ερυθρότητα που ενδεχομένως υπάρξει θα υποχωρήσει  μέσα σε 30 λεπτά και είναι απολύτως φυσιολογική.

 

-Τελειώνοντας  θέλω να δώσουμε μια συμβουλή. Που θα απευθυνθεί κάποιος που θέλει να κάνει αποτρίχωση με laser αν δεν θέλει να έχει ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

Mόνο στους ειδικούς. Και αυτοί είναι  οι πιστοποιημένοι γιατροί δερματολόγοι.

 

 

Dr. Apostolos Karalexis MD

Dermatologist

Derma Hair  Clinic