Άρθρο για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο στους New York Times

Δημοσιεύθηκε: 17 Φεβρουαρίου 2021 19:30
Άρθρο για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο στους New York Times

Εκτός συνόρων φαίνεται πως έχει ταξιδέψει ο σάλος που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, πλήθος από καλλιτέχνες έχουν κάνει επώνυμα τις καταγγελίες τους και η είδηση έγινε άρθρο στους New York Times μιλώντας για «θεμέλια που τρίζουν στο Εθνικό Θέατρο».

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται πως οι καταγγελίες είναι πολλές και δίνεται έμφαση στους επώνυμους που έχουν προχωρήσει σε αυτήν την πράξη αναφερόμενοι σε λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική, αλλά και σωματική βία.

Ενώ, ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στην παραίτηση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Το άρθρο αναφέρει «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νέους ηθοποιούς. Ο ίδιος, αρνήθηκε τις κατηγορίες».

Ακόμη, αναφέρονται ονομαστικά μερικά από τις επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει, η δράση του Προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα, αλλά και η στάση που έχει κρατήσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες αναδημοσίευσαν και στα Social media τους τόσο ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, όσο και ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT