Δεν σε θέλει πια κι ας μην το λέει: πώς θα το καταλάβεις

15 Ιανουαρίου 2019 16:53

Η “άλλη πλευρά” είναι έτοιμη να την κάνει με… ελαφρά πηδηματάκια και το υποψιάζεσαι; Καιρός να σιγουρευτείς αν ισχύει. Ποιες είναι οι φράσεις που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σου αποκαλύπτουμε ακολούθως. 

#1 Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω

Συναγερμός! Σου έρχεται κεραμίδα, τη μυρίζεις; Η πιο κλασική φράση που χρησιμοποιούν οι άντρες (αλλά και οι γυναίκες) όταν θέλουν να απομακρυνθούν από κάποιον. Νομίζουν πως το κάνουν διακριτικά, αλλά αν έλεγαν «Χωρίζουμε», ξεκάθαρα, καλύτερο θα μας φαινόταν και πιο ντόμπρο. Άλλωστε, είναι πια τόσο κλισέ αυτή η φάση που τελικά είναι το ίδιο και το αυτό.

#2 Δεν σου αξίζω

Πέρνα κατευθείαν στο παρασύνθημα, αυτή η εισαγωγή μας τρομάζει. Πόσο ανόητη δκαιολογία! Γιατί δηλαδή να κρίνεις εσύ αν μου αξίζεις; Μυριζόμαστε τη φτηνή δικαιολογία που ακολουθεί, δήθεν για να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα και ξέρουμε ακριβώς τι θες να πεις. Γιατί δεν το λες ξεκάθαρα;

#3 Είσαι πιο καλός/ή απ’ όσο αντέχω

Μοιάζει λίγο με την δικαιολογία που αναφέραμε προηγουμένως. Υποτίθεται ότι μια τέτοια φράση, που μας χαϊδεύει τα αυτιά πριν ακούσουμε αυτό που τελικά θα μας “στείλει”, θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα κι εκείνος/η θα φανεί λίγο πιο γλυκός/γλυκιά στα μάτια μας.

#4 Ας μείνουμε για λίγο καιρό χώρια και βλέπουμε…

Τι πάει να πει «βλέπουμε»; Και για πόσο καιρό; Να γίνεις συγκεκριμένος! Ένα μήνα, ένα χρόνο, σε μία άλλη ζωή; Για να μιλήσουμε σοβαρά, ένα διάλειμμα μπορεί να κάνει καλό στη σχέση. Αλλά, όταν το προτείνει εκείνος με αυτόν τον τρόπο, μάλλον δεν έχει σκοπό να ξαναγυρίσει. Επίσης, μπορεί να σου αφήνει το ενδεχόμενο επανασύνδεσης, διότι ανησυχεί μήπως τελικά δεν βρει κάτι καλύτερο από εσένα. Μη γίνεις η καβάτζα του.

#5 Δεν είμαι σε φάση για σχέση

Σου έλεγε γλυκόλογα, σε άφησε να ελπίζεις και να νομίζεις πράγματα για εσάς που τελικά αποδείχθηκαν δημιουργήματα της φαντασίας σου. Αφού πέρασε καλά μαζί σου και τώρα λίγο βαρέθηκε, θέλει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη κανάρα. Σου λέει λοιπόν ότι θα ζήσει ελεύθερο πουλί και ότι δεν είναι για δεσμεύσεις. Είναι το άτομο που μετά από 1 μήνα συναντάς αγκαζέ με άλλο άτομο.

#6 Είμαι πολύ πιεσμένος με τη δουλειά μου

Όταν όμως σε πρωτογνώρισε, είχε χρόνο. «Λες να πήρε καμιά προαγωγή;», σκέφτεσαι με το αθώο μυαλουδάκι σου. Όχι, να σε ξεφορτωθεί θέλει.

ΤΙP

Πόσες από αυτές έχεις ακούσει; Και πόσες έχεις πει κι εσύ όταν αποφασίζεις πως θέλεις να φύγεις από μία σχέση; Μην ξαναχρησιμοποιήσεις κάτι από αυτά, ακόμα και αν τα εννοείς, γιατί απλά είναι τόσο κλισέ φράσεις που ο άλλος πιστεύει ότι τον κοροϊδεύεις. Κοίταξέ τον στα μάτια και πες του την αλήθεια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα έχεις πρώτα από όλα καλά με τον εαυτό σου.