Αθηνά Ωνάση: Οδυνηρά πλήγματα για τη «χρυσή» κληρονόμο, απώλεσε μέρος της περιουσίας της!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

4 Ιουνίου 2022 21:30

Σημαντικές οικονομικές απώλειες έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια η Αθηνά Ωνάση, η οποία πούλησε περιουσιακά στοιχεία της, όπως ο Σκορπιός και κοσμήματα της αείμνηστης μητέρας της, Χριστίνας.

Η «χρυσή» κληρονόμος Αθηνά Ωνάση είναι η μοναδική απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση, κόρη της Χριστίνας Ωνάση και του τέταρτου συζύγου της, Τιερί Ρουσσέλ.

Ο βιογράφος του Έλληνα μεγιστάνα, Δημήτρης Λυμπερόπουλος έγραψε στο βιβλίο του «Η δυναστεία Ωνάση» ότι η αείμνηστη Χριστίνα άφησε πίσω της «ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες».

Στα 18α γενέθλιά της, η Αθηνά ανέλαβε τον έλεγχο της κληρονομιάς της μητέρας της. Έκτοτε, η 37χρονη μετράει απώλειες.

Αρχικά, φέρεται να έδωσε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στον Ρουσέλ, με τον οποίο έμπλεξε σε δικαστική διαμάχη. Ήρθαν σε αντιπαράθεση όταν εκείνη ζήτησε από τον πατέρα της να της επιστρέψει χρήματα που του είχε μεταβιβάσει νωρίτερα.

Οι δυο τους ήρθαν σε ρήξη μετά τη γνωριμία της Ωνάση με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα. Τελικά, τον παντρεύτηκε το 2005. Όμως, χώρισαν έντεκα χρόνια αργότερα.

Ο Βραζιλιάνος είχε προβάλει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις για το διαζύγιο. Φαίνεται ότι έλαβε υπολογίσιμη αποζημίωση, αν και πολύ πιο χαμηλή από αυτή που διεκδικούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ωνάση στην προσπάθειά της να αποκοπεί από το παρελθόν καθώς και για να συνεχίσει την ιππασία, ένα χόμπι με υψηλό κόστος (αλλά και έσοδα), υποχρεώθηκε να πουλήσει μέρος των περιουσιακών της στοιχείων.

Έτσι, έδωσε το ρετιρέ στην Αvenue Foch του Παρισιού, τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας και ένα οικόπεδο – φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα.

Επιπλέον, πούλησε κοσμήματα της μητέρας της – σαράντα δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της. Δημοπρατήθηκαν από τον οίκο «Christie’s» και συγκέντρωσαν προσφορές ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, έβαλε πωλητήριο και στον θρυλικό Σκορπιό. Κατέληξε στον Ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έναντι 117 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, τέλος, η περιουσία της Ωνάση αγγίζει τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Τα 350 εκατομμύρια αφορούν μετοχές και 150 εκατομμύρια είναι σε ράβδους χρυσού.