Άβα Γαλανοπούλου: «Εγώ ζήτησα να αποχωρήσω γιατί ζητούσα τα δεδουλευμένα»

30 Νοεμβρίου 2019 10:56

Αβα

Ερωτήματα προκαλεί η αφίσα της παράστασης «Happy Birthday Ελλάς» καθώς στη μέση κάθεται μία γυναίκα που φορά τη μάσκα των anonymous… Τελικά αποκαλύφθηκε ότι πίσω από τη μάσκα κρύβεται η Άβα Γαλανοπούλου η οποία αποχώρησε από την παράσταση…
Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του «Happy Birthday Ελλάς» η Άβα Γαλανοπούλου αποχώρησε από την παράσταση γεμίζοντας τον κόσμο με πολλά ερωτήματα. Η γνωστή ηθοποιός αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της με το συγκεκριμένο θίασο και όπως ειπώθηκε, αυτό έγινε τελευταία στιγμή. Στις αφίσες της παράστασης το πρόσωπό της καλύφθηκε με τη μάσκα των anonymous. Η Άβα Γαλανοπούλου, αρχικά, αποφάσισε να μην μιλήσει για την αποχώρησή της από την παράσταση, αλλά το πρωί της Παρασκευής σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Πρωινό AΝΤ1» θέλησε να ρίξει φως στην υπόθεση.
«Είχα επιλέξει τη σιωπή, αλλά λυπάμαι πολύ για όλα αυτά που ακούω. Θέλω να θυμίσω πως ποτέ δεν έχω φύγει από δουλειά ως τώρα», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε πως η τελευταία μέρα που έπαιξε στο θέατρο ήταν η Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Η ίδια ισχυρίζεται πως ζήτησε να παίξει ως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, αλλά τελικά αποφάσισαν να σταματήσει την Παρασκευή. «Εγώ ζήτησα να αποχωρήσω γιατί ζητούσα τα δεδουλευμένα, δεν ζητούσα δανεικά ούτε ζητούσα κάτι περισσότερο. Επίσης δυο μήνες που κάναμε πρόβες δεν είχα αμοιβή και έβαζα από την τσέπη μου. Την Παρασκευή μου ζήτησαν να υπογράψω πως φεύγω οικειοθελώς από το θέατρο. Δεν ξέρω πώς ακούστηκε ότι εγώ το Σάββατο ανακοίνωσα πως θα φύγω», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, για τις φωτογραφίες, στις οποίες καλύφθηκε το πρόσωπό της ανέφερε: «Όταν κάποιος ηθοποιός σταματά από μια παράσταση αφαιρούνται οι φωτογραφίες του από το θέατρο. Έτσι γίνεται».
«Είχα δώσει ένα περιθώριο πριν αποχωρήσω. Είπα θα περιμένω ως τις 24 του μήνα, να συμπληρωθεί ένας μήνας», τόνισε η Άβα Γαλανοπούλου.
Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα έγινε παρέμβαση από τον Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος ανέφερε πως ήταν δική του ιδέα να τοποθετηθεί η εικόνα των anonymous στην αφίσα της παράστασης και δήλωσε: «Η Άβα είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου φίλες. Την ξέρω πολλά χρόνια και σε ένα βαθμό μπορεί να συνέβαλα για να υπάρξει στο θέατρο, αλλά αυτό που γίνεται είναι παράλογο. Η αλήθεια είναι πως οι πρόβες πρέπει να πληρώνονται, αλλά αυτό δυστυχώς δεν γίνεται. Δεν υπάρχει θέμα δεδουλευμένων, όλοι πληρωθήκαμε στο τέλος του μήνα».
Δες το video από την εκπομπή: