Αυτά είναι τα «πλωτά παλάτια» που ναυλώνουν οι απανταχού Κροίσοι για τις κρουαζιέρες τους στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 26/07/2019 17:00
Αυτά είναι τα "πλωτά παλάτια" που ναυλώνουν οι απανταχού Κροίσοι για τις κρουαζιέρες τους στην Ελλάδα

Θέλετε να πάτε Κυκλάδες, Ιόνιο; Μήπως Σποράδες; Όποιος κι αν είναι ο θαλασσινός «διακοπο-προορισμός» σας αλά ελληνικά, μπορείτε κάλλιστα να αφεθείτε σε μια κρουαζιέρα. Κρουαζιέρα από κρουαζιέρα, όμως, διαφέρει και σήμερα κάνουμε focus στα «πλωτά παλάτια» που ναυλώνουν οι απανταχού Κροίσοι για dolce vita εν πλω. Αλά ελληνικά.

 Κέρκυρα (itself)

Η Κέρκυρα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, διαθέτει μοναδική ομορφιά και είναι ένα συνονθύλευμα βενετσιάνικης, γαλλικής και βρετανικής κουλτουρας,  που την κάνουν το ιδανικό μέρος για περιπέτεια.

Το σκάφος για ένα τέτοιο ταξίδι είναι το Lady Britt. Διαθέτει ένα κατάστρωμα διπλής όψης για ηλιοθεραπεία, αναφέρει το perpetual.gr που έχει και το ρεπορτάζ, το οποίο χωρίζεται από ένα κλιματιζόμενο γυμναστήριο, και περιλαμβάνει μια αυθεντική φινλανδική σάουνα και έναν υπαίθριο κινηματογράφο. Ένα πρόσθετο μπόνους για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, είναι ένα  ψυγείο με παγωτά σε 52 διαφορετικές γεύσεις.

Ιόνιο

Παρόλο που η Κέρκυρα έχει μερικές από τις πιο συναρπαστικές ακτές του Ιονίου, αξίζει να εξερευνήσετε και την ευρύτερη περιοχή. Απέναντι από τις δυτικές ακτές της Ελλάδας, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος, περιμένουν τους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις παραλίες τους με λευκή άμμο και την πλούσια βλάστηση.

Για να ξεκινήσει κάποιος μια τέτοια αποστολή, το ιδανικό σκάφος είναι το Planet Nine, το οποίο διαθέτει μοναδικό ναυτικό στυλ και σχεδιάστηκε από τον διεθνούς φήμης, Tim Heywood. Επειδή μια τέτοια περιπέτεια δεν αξιζει να την ζήσει κανείς μόνος του, το πολυτελές σκάφος διαθέτει εννέα κομψές καμπίνες, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 12 άτομα.

Κυκλάδες

Νοτιοανατολικά της ηπειρωτικής χώρας βρίσκονται οι πανέμορφες Κυκλάδες, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αιγαίο πέλαγος. Διαθέτουν μερικά από τα σημαντικότερα αρχαία αξιοθέατα της Ελλάδας, τα οποία περιβάλλονται από τα γραφικά χωριά με τα άσπρα και μπλε σπίτια, και είναι από τα καλύτερα νησιά για να αγκυροβολήσει κάποιος.

Το Light Holic, είναι ένα ρετρό γιοτ, το οποίο είναι ιδανικό για μια περιοδεία στις Κυκλάδες. Σε αυτό το σκάφος, το στυλ του 1930 συναντά την τεχνολογία του 21ου αιώνα. Απλά μοναδικό!

Σποράδες

Αυτό το αρχιπέλαγος στο βορειοδυτικό Αιγαίο, διαθέτει τουριστικές παγίδες όπως η Σκιάθος και η Σκόπελος, ωστόσο κάποιος δεν πρέπει να τις αφήσει να τον αποπλανήσουν. Θα πρέπει να παραμείνει στη θάλασσα, μακριά από τα πλήθη των παραθεριστών, και θα δει ότι αυτά τα νησιά είναι ιδανικά για περιπλάνηση.

Όπως και το Light Holic, το Haida 1929 είναι ένα εξελιγμένο σκάφος με μοναδικό vintage στυλ, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να γνωρίσουν το μεγαλείο του yachting της δεκαετίας του 1930. Το σκάφος επέστρεψε στο νερό μετά από μια εκτεταμένη ανακατασκευή τον Ιανουάριο του 2018.

Δωδεκάνησα

Μεσαιωνικά κάστρα, βυζαντινές εκκλησίες και αρχαιολογικοί χώροι, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που προσφέρουν τα πανέμορφα Δωδεκάνησα.

Το Marla είναι ένα ελαφρώς μικρότερο σκάφος, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του εξερευνήσουν πιο διεξοδικά τα Δωδεκάνησα, και μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα. Με τα mountain bikes, τον καταδυτικό εξοπλισμό, τα καγιάκ, τα wakeboards και τα waterskis, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα αξιοθέατα και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα.

Όπως και να το δεις... είναι INNOSTAT