Αυξητική και ανόρθωση στήθους-Νικόλαος Μανωλουδάκης -Πλαστικός Χειρουργός

Δημοσιεύθηκε: 28 Απριλίου 2021 17:04
Αυξητική και ανόρθωση στήθους-Νικόλαος Μανωλουδάκης -Πλαστικός Χειρουργός

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Υπάρχει αυξητική και ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα σιλικόνης;

 

Η απάντηση με μια λέξη στην ερώτηση σας είναι ΝΑΙ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πολλές γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό ή μετά από απώλεια βάρους παρατηρούν μια σημαντική πτώση στο στήθος τους και μια εμφανή απώλεια στον όγκο και τη συνοχή. Το στήθος είναι πεσμένο και χαλαρό, ενώ ο πάνω πόλος δηλαδή το πάνω τμήμα του στήθους είναι άδειο. Αυτή η κατάσταση είναι απόλυτα φυσιολογική.

 

-Αυτές οι αλλαγές στο στήθος μιας γυναίκας επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή της;

 

Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές οι αλλαγές που συμβαίνουν φυσιολογικά αποτελούν με μια πρώτη ανάγνωση ένα αισθητικό πρόβλημα δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι επηρεάζουν σημαντικά τόσο την αυτοπεποίθηση και τη συναισθηματική ισορροπία όσο και την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας. Ας μην ξεχνάμε ότι το στήθος πέρα από ένα πολύ σημαντικό όργανο αποτελεί και σύμβολο της θηλυκότητας και της γυναικείας ομορφιάς.

 

– Πως διορθώνεται ένα τέτοιο πρόβλημα;

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών με τις οποίες μπορεί ένα πεσμένο, πτωτικό και άδειο στήθος να αποκτήσει μια πιο νεανική εμφάνιση και να αποκτήσει την εμφάνιση που είχε πολλά χρόνια πριν. Κάποιες από αυτές τις τεχνικές περιλαμβάνουν τη χρήση ενθέματος σιλικόνης με την οποία επιτυγχάνεται κυρίως η αύξηση του όγκου του στήθους και σε συνδυασμό με μια τεχνική μαστοπηξίας μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να αναδομήσει και να ανορθώσει σε σημαντικό βαθμό ένα αρκετά πτωτικό στήθος. Βέβαια οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν σήμερα πως για να γεμίσει το στήθος τους η χρήση της σιλικόνης είναι συνήθως μονόδρομος, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει, καθώς μπορούμε χωρίς ενθέματα σιλικόνης με την τεχνική της αυτόλογης αυξητικής-μαστοπηξίας να αναδομήσουμε τόσο την απώλεια όγκου του στήθους μιας γυναίκας όσο και την πτώση του.

 

 

– Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον κύριε Μανωλουδάκη. Είναι όλες οι γυναίκες κατάλληλες υποψήφιες για αυτή την επέμβαση;

 

Σας ευχαριστώ για την πολύ ωραία ερώτηση. Γυναίκες που επιθυμούν να ανορθώσουν ένα πτωτικό στήθος χωρίς να χάσουν από το συνολικό όγκο του στήθους τους, με λίγα λόγια δεν επιθυμούν μικρότερο στήθος και δεν έχουν ενδιαφέρον στην προσθετική στήθους με ενθέματα σιλικόνης. Γυναίκες που δεν επιθυμούν κατά ανάγκη μεγαλύτερο στήθος αλλά μια αναδόμηση του στήθους που ήδη έχουν. Γυναίκες που επιθυμούν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Γυναίκες χωρίς μικρό στήθος αλλά συνολικά με μέτριο ή μεγάλο στήθος που όμως είναι πτωτικό και άδειο στον πάνω πόλο του.

Γυναίκες που δεν επιθυμούν ενθέματα σιλικόνης. Όπως γίνεται κατανοητό αυτή η τεχνική δεν αντικαθιστά την αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης αλλά δίνει μια εναλλακτική σε γυναίκες που έχουν στήθος και δεν θέλουν μεγαλύτερο, απλά επιθυμούν μια αναδόμησή του αναφορικά με την κατανομή του όγκου και του σχήματος.

Τι περιλαμβάνει μια τέτοια επέμβαση με την τεχνική της αυτόλογης αυξητικής-μαστοπηξίας;

 

Πολύ σημαντικό κομμάτι πριν την ίδια την επέμβαση αποτελεί η συζήτηση με την υποψήφια γυναίκα σχετικά με τις προσδοκίες της, το επιθυμητό αποτέλεσμα και τις πιθανές επιπλοκές. Στη συνέχεια ακολουθεί με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια ο σχεδιασμός του στήθους και του τελικού αποτελέσματος. Κατά την επέμβαση γίνεται επανατοποθέτηση του πτωτικού τμήματος του στήθους και αναδόμηση σε υψηλότερο επίπεδο με καθήλωσή του στο σημείο που επιθυμούμε, ενώ παράλληλα γίνεται και επανατοποθέτηση της θηλής στο σημείο που θα θέλαμε να βρίσκεται. Δεν αφαιρείται τμήμα του μαστού ή καλύτερα του παρεγχύματος παρά μόνο ένα μικρό τμήμα της επιδερμίδας όπου αυτό απαιτείται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία μείωση στο συνολικό όγκο του στήθους. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 180 λεπτά ενώ την άλλη μέρα παίρνετε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μετά από 2 ημέρες θα χρειαστεί μια αλλαγή των αυτοκόλλητων ταινιών που θα έχετε στις περιοχές των τομών, ενώ σε περίπου 3 εβδομάδες μπορείτε να επιστρέψετε σε ελαφριές δραστηριότητες.

 

– Γιατρέ, μπoρεί μια γυναίκα που θέλει παράλληλα με την τεχνική της αυτόλογης μαστοπηξίας να μεγαλώσει και το στήθος της χωρίς τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης;

 

Βεβαίως με τη χρήση αυτόλογου λίπους. Δηλαδή μπορούμε σε κατάλληλες υποψήφιες που δεν επιθυμούν ενθέματα σιλικόνης να συλλέξουμε λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και μετά από ειδική επεξεργασία να το μεταφέρουμε στο στήθος, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε πέρα από συνολική αναδόμηση στο σχήμα του στήθους, μεγαλύτερο στήθος και επιπλέον απώλεια λίπους από περιοχές που είναι περιττό. Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια τεχνική, είναι να υπάρχει περιττό λίπος.

 

– Τα αποτελέσματα κύριε Μανωλουδάκη διαρκούν μετά από μια τέτοια επέμβαση;

 

Φυσικά! Τα αποτελέσματα θεωρούνται τυπικά δια βίου και το νέο σας στήθος θα έχει διάρκεια στο χρόνο ακλουθώντας τις αλλαγές που ακολουθεί και το υπόλοιπό σώμα σας.

 

 

Νικόλαος Μανωλουδάκης – theartofbeauty.gr

MD, MSc. Plastic Aesthetic and Reconstructive Surgeon, Laser Surgeon ΒΤΕC (L5),

MOHS Surgeon

ASMS, BAPRAS, HESPRAS

Επιμελητής Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Metropolitan Hospital Ν. Φάληρο

Επιστημονικός Συνεργάτης Αισθητικής Οφθαλμολογίας Athens Eye Hospital Γλυφάδα

 

 

 

 

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.