Ιωάννης Δαλιανούδης – Πλαστικός Χειρουργός – Αυξητική στήθους –

6 Μαρτίου 2023 14:43

Το στήθος αποτελεί και αποτελούσε πάντα το αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας μιας γυναίκας.

Η αυξητική στήθους είναι ίσως η δεύτερη πιο συχνή αισθητική επέμβαση παγκοσμίως μετά την λιποαναρροόφηση.

Είναι μια επέμβαση απόλυτα ασφαλής με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Η αυξητική στήθους είναι επέμβαση που όχι μόνο διορθώνει την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας αλλά βελτιώνει την ψυχολογία τηςτης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι αμιγώς ιατρική πράξη για’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να απευθυνόμαστε πάντα στους κατάλληλους ιατρούς που είναι οι πλαστικοί χειρουργοί εξειδικευμένοι σε τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Για τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα τέλειο φυσικό και νεανικό στήθος μιλά στο Ciao magazine ο γνωστός πλαστικός χειρουργός δρ Δαλιανούυδης.

ΕΡΏΤΗΣΕΙΣ

1 -Ποιες είναι οι νέες τεχνικές αυξητικήςές στήθους και ποιοι οι πιο συχνοί λόγοι για να προχωρήσει μια γυναίκα στην συγκεκριμένη επέμβαση;

ΗΤην κύρια μέθοδος αυξητικής στήθους αποτελούν μέχρι και της ημέρες μας τα ενθέματα σιλικόνης, τα οποία όμως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνταν δεκαετίες παλαιότερα. Σήμερα είναι πλέον πιόπιο ασφαλή και με διαφορετική δομή προκειμένου να έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς καιμε το λιγότερο δυνατοδυνατό ψηλαφητό ένθεμα. Μια εναλλακτική στα ενθέματα σιλικόνης βέβαια μπορεί να αποτελέσει το λίπος της ίδιας της ασθενούς μετά από μια λιποαναρρόφηση.

-Ποιες είναι οι κατάλληλες υποψήφιες για την επέμβαση;

Κατάλληλες υποψήφιες για την επέμβαση αποτελούν γυναίκες ηλικίας 18 και άνω χωρίς να υπάρχει περιορισμός ώςως προς το ανώτερο όριο ηλικίας, χωρίς κάποια πάθηση στον μαστό και με την επιθυμία να αλλάξουν το μέγεθος του στήθους τους.

2.-Ποια η διάρκεια της επέμβασης,,; Υπάρχει πόνος και αν γίνεται με ολική νάρκωση.

Γενικά η διάρκεια της επέμβασης είναι 45 λεπτά με 1 ώρα και γίνεται υπουπό γενική αναισθησία. Με την νέα τεχνική τοποθέτησης του ενθέματος κάτω από την περιτονία του μυός σε Dual plane επίπεδο και όχι κάτω από τον μυ όπως γίνοτανγινόταν παλαιότερα ο πόνος είναι ελάχιστόοςς και με την χρήση ήπιων αναλγητικών πρακτικά δεν υπάρχει. Πολύ σημαντικό σε αυτό αποτελεί και η μη χρήση παροχετεύσεων. Η επέμβαση ουσιαστικά είναι αναίμακτη και χωρίς μελανιές.

-3. Ποιο είναι το μετεγχειρητικό στάδιο και πότε μπορεί η γυναίκα να επιστρέψει στις κοινωνικές της δραστηριότητες..;

Η ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα από το νοσοκομείο και μπορεί να επιστρέψει συτην οικεία της. Μια περίοδος ανάρρωσης 2 ημερών είναι αρκετή οπότε και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της εανεάν πρόκειται για δουλειά γραφείου. Θα χρειαστεί μόνο να φοράει ένα ειδικό στηθόδεσμο για ένα μήνα μετά το χειρουργείο. Τα ράμματα επίσης που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα οπότε και δεν χρειάζονται αφαίρεση.

-4. Η επιλογή των ενθεματωνενθεμάτων είναι πολύ σημαντικησημαντική. Με ποια κριτήρια γίνεται και πόσο ασφαλή είναι τα ενθέματα σιλικόνης;

Τα ενθέματα επιλέγονται με βάση την ασφάλεια. Πάντα κορυφαίας ποιότητας χωρίς να γίνονται εκπτώσεις. Το μέγεθος και το σχήμα των ενθεμάτων επιλέγεται μετά από τρισδιάστατη προσομοίωση με ειδικό πρόγραμμα που διαθέτουμε στο ιατρείο μας προκειμένου η ασθενής να μπορεί να δείδει το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα και όχι να το φανταστεί.

-Υπάρχει πιθανότητα να αλλαχτούν τα ενθέματα μετά από επέμβαση αυξητικής;;

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να παραμείνουν και εφόρου ζωής. Η αλλαγή των ενθεμάτων σιλικόνης πραγματοποιείται συνήθως, διότι μεγαλώνοντας η ασθενής αλλάζει και το στήθος. Ιδιαίτερα μετά από εγκυμοσύνες ή αυξομοιώσεις βάρους οπότε μπορεί να έχουμε αλλαγές, στο μέγεθος των μαστών. Μια ασθενής συνεπώς μπορεί μετά από χρόνια από την επέμβαση αυξητικής να επιθυμεί και μια ανόρθωση ή αλλαγή μεγέθους στο στήθος της οπότε και θα πρέπει να αλλαχθόυναλλαχθούν τα παλιά ενθέματα.

-5. Μπορεί η απώλεια βάρους να επηρεάσει το αποτέλεσμα στην αυξητική στήθους;

Μικρές αυξομοιώσεις βάρους δύσκολα επηρεάζουν το αποτέλεσμα της αυξητικής. Οι πολλοί μεγάλες αλλαγές στο σωματικό βάρος θα οδηγήσουν και στην αλλαγή του μεγέθους των μαστών.

6-.Μπορει να υπάρξουν παρενέργειες;

Γενικά η επέμβαση της αυξητικής είναι αρκετά ασφαλής με ελάχιστες επιπλοκές που σπάνια συμβαίνουν. Το σημαντικό είναι όμως ότι όλοι οι ασθενείς μου μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου για ότι χρειαστούν. Η μετεγχειρητική πορεία είναι εξίσου σημαντική όσο και το χειρουργείο, οπότε και είμαστε δίπλα στον ασθενή για οτιδήποτε χρειαστεί, νιώθοντας ασφάλεια κάθε στιγμή.

-7 Ποιες οι . μετεγχειρητικες οδηγίες που θα δίνατε μετά την επέμβαση; Τι θα πρέπει να προσέξουν;

Η χρήση του ειδικού στηθόδεσμου είναι απαραίτητη. Αποχή από αθλητικές δραστηριότητες για ένα μήνα. Περιποίηση της περιοχής της επέμβασης. Αποφυγή άρσης βάρους.

Ιωάννης Δαλιανούδης

Πλαστικός Χειρουργός  MD, MSc, FEBOPRAS, DAFPRS fellow

CEO & Medical Director at MD Clinics Plastic Surgery

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιωάννης Δαλιανούδης - Πλαστικός Χειρουργός - Αυξητική στήθους -