Αν έχεις μικρό μπάνιο, δες τις πιο καλαίσθητες και μοντέρνες λύσεις για να φαίνεται μεγαλύτερο

Έχεις μικρό μπάνιο; Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος σου στο σύμπαν. Ασφαλώς και όχι! 

Το μπάνιο μας προφανώς είναι ένας ιδιαίτερος χώρος. Ο σχεδιασμός του, δε, κυρίως αν τα τετραγωνικά είναι λίγα, αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές.

Το μικρό εμβαδόν ασφαλώς και δεν αβαντάρει/ενισχύει ούτε καν εμάς τους ίδιους. Κυρίως όταν θέλουμε να βουλιάξουμε στο νερό και να ξεχαστούμε με τις ώρες, αφημένοι στις ευεργετικές του ιδιότητες. Περισσότερο, δε, ακόμα αν έχουμε πασπαλίσει τη μπανιέρα με άλατα κι αιθέρια έλαια που έχουν και χαλαρωτικές ιδιότητες.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι τρόποι που ο υγρός χώρος του σπιτιού θα μοιάζει μεγαλύτερο, το εμβαδόν πιο… φιλικό απέναντί σου. Οι καθέφτες και τα ψευδοπαράθυρα, που θα είναι ενιαία με τον τοίχο, αποτελούν μόνο δύο από αυτά. Δες τα υπόλοιπα.

TIP

Εννοείται, αν αντί για μπανιέρα, έχουμε καμπίνα -που είναι ακόμα trend-, πάλι ο χώρος φαίνεται μεγαλύτερος. Κυρίως αν έχει και καθρέφτες σε στυλ βιτρό, που δίνουν την εντύπωση larger χώρου. Ωστόσο, έτσι πώς θα… βουλιάξεις στο νερό; Ε;

Ντονατέλλα Αδάμου