Beauty Cure

Δημοσιεύθηκε: 6 Οκτωβρίου 2020 09:55
Beauty Cure

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι διάσημο για τον ήλιο την θάλασσα και την ξενοιασιά. Κι ενώ η καρδιά μας γεμίζει ενέργεια και γαλήνη, το δέρμα μας κάτω από το πολυπόθητο ηλιοκαμένο χρώμα «διψάει»  και ζητάει επειγόντως φροντίδα.

Η Μικαέλα Τσούρη αισθητικός και ιδιοκτήτρια του κέντρου αισθητικής “Beauty Cure”, μας μιλάει για όλα όσα χρειάζεται η επιδερμίδα μας όταν τελειώνουν τα καλοκαιρινά μπάνια.

-Μικαέλα , η ξενοιασιά του καλοκαιριού αφήνει το αποτύπωμά της στην επιδερμίδα μας. Πως επαναφέρουμε την λάμψη και την ελαστικότητα στο δέρμα μας;

O καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι το α και το ω για την υγεία της επιδερμίδας. Ένα δέρμα πρωτίστως πρέπει να είναι καθαρό για να μπορεί να δεχτεί τις ενυδατικές και θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται. Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου στοχεύει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, στην αφαίρεση του σμήγματος αλλά και στην διάνοιξη των φραγμένων πόρων. Έχει μέση διάρκεια 1,5 με 2 ώρες και μπορεί να συνδυαστεί με δερμοαπόξεση  για τέλεια αποτελέσματα. Γίνεται 2 με 3 φορές τον χρόνο αναλόγως τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιδερμίδας.

Η ενυδάτωση στην συνέχεια , πρέπει να είναι καθημερινή και συστηματική. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρεί από μόνο του την υγρασία που είναι απαραίτητη για την ελαστικότητά του, μειώνεται  με την πάροδο του χρόνου, την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, την κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και άλλους εξωγενείς παράγοντες. Στο κέντρο μας εφαρμόζουμε θεραπείες ενυδάτωσης  ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, για πλήρη ανάπλαση και αποκατάσταση  της υδατικής ισορροπίας της επιδερμίδας.

Ποιες θεραπείες ενυδάτωσης θα πρότεινες αυτή την εποχή;

Οι θεραπείες που προτείνονται είναι πάντα εξατομικευμένες ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε προσώπου. Ειδικά αυτή την εποχή που το δέρμα έχει «στεγνώσει» από τον ήλιο , το θαλασσινό νερό αλλά και το νερό της πισίνας , η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται μαλακό και λείο, αποκτώντας πιο νεανική, πιο «φρέσκια» όψη.

Επίσης  οι πανάδες  και οι δυσχρωμίες που κάνουν την εμφάνισή τους  στα σημεία εκείνα που έχουν εκτεθεί αλόγιστα στην ηλιακή ακτινοβολία, “σβήνουν” με την θεραπεία λεύκανσης  χαρίζοντάς μας ένα πρόσωπο εμφανώς ανανεωμένο και φωτεινό.

Μια θεραπεία που επίσης προτείνουμε είναι η “Gold therapy” που συσφίγγε το δέρμα  και φωτίζει το πρόσωπο  με την λάμψη του χρυσού.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να πίνουμε νερό έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε την ενυδάτωση και από μέσα , επιλέγοντας μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, τρέφουν και δυναμώνουν την άμυνα του δέρματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού ενάντια στην φθορά και την γήρανση.

– Ολοκληρώνοντας την φθινοπωρινή φροντίδα θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας τις τάσεις του μακιγιάζ για φέτος τον χειμώνα.

Και εδώ ο χρυσός κανόνας είναι η εξατομίκευση. Δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πιστά τα trends που δίνονται  από τους μεγάλους οίκους καλλυντικών. Η κάθε γυναίκα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ  και η τέχνη του μακιγιάζ είναι να αναδείξει αυτή την μοναδικότητα. Κάθε πρόσωπο  έχει σημεία που περιμένουν τον έμπειρο make up artist να τα αποκαλύψει, τονίζοντας την ομορφιά τους, προσδίδοντάς τους  χαρακτήρα και στυλ. Αντίστοιχα μπορούμε να καμουφλάρουμε ατέλειες και όποιο άλλο σημείο θέλουμε να «κρύψουμε» έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε πρώτα από όλους τον εαυτό μας και για να νιώθουμε υπέροχες μέσα στην θηλυκή μας φύση.

 

 

Beauty Cure
Beauty Cure
Beauty Cure
Beauty Cure