Δωροεπιταγές, black Friday και μετά… εφορία: πόσα δισ. καλούμαστε να πληρώσουμε ως το τέλος του μήνα

23 Νοεμβρίου 2018 19:23

Ένα σύγκρυο το έπαθα, όπως και να ‘χει, όταν διάβαζα τα… μελλούμενα. Και δεν εννοώ τ’ άστρα. Μελετούσα τη «δαγκάνα», που λέτε. Ποια «δαγκάνα»; Της εφορίας. Το ρεζουμέ, λοιπόν, είχε ως εξής: μετά την black Friday, που κυρίως εμείς οι γυναίκες απολαμβάνουμε, μετά τις δωροεπιταγές από beauty centers που αγαπάμε, σειρά έχει η λυπητερή. 

Έως το τέλος του Νοέμβρη, οι Έλληνες καλούμαστε να πληρώσουμε περίπου 4,8 δισεκατομμύρια. Όχι δραχμές φυσικά. Ευρώ. Εδώ είναι τα δύσκολα φίλτατοι! Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να έχουν πληρωθεί:

– η τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, που υπολογίζεται σε περίπου 1,25 δισ. ευρώ,

– η δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα

– άλλα 530 εκατ ευρώ για την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ του 2018

– οι δόσεις ρυθμίσεων οφειλών στην εφορία.

TIP Αν καθυστερήσουν έστω και για μία ημέρα την πληρωμή τους για τους τρέχοντες φόρους, μπορεί να χάσουν και την ρύθμιση των 100 δόσεων για τα παλαιά χρέη τους, παρότι την τηρούν «με νύχια και με δόντια» εδώ και χρόνια.

ΕΧΤRΑ ΤΙP Τέσσερα εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουμε να πληρώσουμε και τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2019, τα οποία θα είναι ίδια με πέρυσι, γιατί το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει από αυτά επιπλέον 1,1 δισ. ευρώ έως τον Δεκέμβριο.

Ωραία, ε;