Τι είπες τώρα: brownies για vegans; Μάθε πώς θα τα δημιουργήσεις πανεύκολα (φωτογραφία)

26 Νοεμβρίου 2018 13:53

 Vegan brownies. Απλά, νόστιμα και ό,τι πρέπει για τους φίλους σας ή για εσάς τους ίδιους, που θέλετε να κάνετε μια πικολίνα αποτοξίνωση. Σήμερα τουλάχιστον. 

Πάμε λοιπόν να δούμε καταρχάς τι θα χρειαστείς:

Υλικά 3 κ.σ. νερό, 2 κ.σ. λινάλευρο, 1 3/4 κούπας αλεύρι, 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα, 7 κ.σ. κακάο σε σκόνη, 125 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια, 1 κ.γ. στιγμιαίος καφέ ή espressο, 3/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κούπας βραστό νερό, 1 1/2 κούπα ζάχαρη*, 6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη, 1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κούπα καρύδια (προαιρετικά).

Εκτέλεση Σ’ ένα μπολ αναμειγνύω το νερό και τον λιναρόσπορο. Το αφήνω για 10’ μέχρι να “κάτσει”. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180ºC και βεβαιώνομαι πως η σχάρα βρίσκεται στη μέση του φούρνου ώστε το γλυκό μου να ψηθεί ομοιόμορφα και το ίδιο παντού! Ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και αφήνω στην άκρη να “ξεκουραστεί”. Σε άλλο σκεύος αναμειγνύω τη σκόνη κακάο, την κουβερτούρα, τον καφέ και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτω βραστό νερό κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μ’ ένα κουτάλι, μέχρις ότου τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν. Έπειτα, συμπληρώνω με τη ζάχαρη, την μαργαρίνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα λιναρόσπορου (από το βήμα 1) κι ανακατεύω στο μίξερ.

Έχω κι άλλα όμως: Σε δεύτερο χρόνο και μ’ ένα κουτάλι ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.  Εάν το μείγμα γίνει πολύ σκληρό, το ζυμώνω με τα χέρια και προσθέτω καρύδια.  Ύστερα, αδειάζω το μείγμα σ’ ένα μικρό ταψάκι, στο οποίο έχω βάλει λαδόκολλα, και ισιώνουμε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Ψήνω, στην επόμενη φάση, σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 ºC για 25-30′ και σερβίρω περίπου 1 ώρα μετά την ολοκλήρωση του ψησίματος, αφού το γλυκό θα έχει κρυώσει.

Βοn appetit!

Ντονατέλλα Αδάμου

dscf5805.jpg