Το δράμα της Caitlyn Jenner: “Όταν δεν ξέρεις τι συμβαίνει με την ταυτότητά σου, υποφέρεις”

23 Μαΐου 2019 19:00

Αλλαγή φύλου. Πόσο απλό είναι; Καθόλου. Τα πάντα αλλάζουν για σένα, κάτι που πιστοποιεί η Caitlyn Jenner.

“Η ζωή μου ήταν πάντοτε περίπλοκη. Όταν δεν ξέρεις τι συμβαίνει με το φύλο σου, με την ταυτότητά σου και το ποιος είσαι ως άνθρωπος, δεν είναι καθόλου απλό. Υπέφερα από αυτό” εκμυστηρεύεται στον Γιώργο Πράτανο και προσθέτει: “Κοιτάζοντας πίσω, είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που ένιωθα, γιατί τελικά για μένα λειτούργησαν ως κινητήρια δύναμη. Με ώθησαν να γίνω αθλητής, να επιδιώκω να ξεπερνώ τον εαυτό μου και χάρη σε αυτά τα πήγα και τόσο καλά. Έπρεπε να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Σχεδόν όλη μου τη ζωή κυκλοφορούσα κρυφά ντυμένος γυναίκα. Ένιωθα δυσφορία με το φύλο μου. Δεν ένιωθα άνετα με το σώμα μου”.

Mιλώντας για την μεγαλύτερη απόφαση στη ζωή της, τονίζει: “Κάποια στιγμή επέστρεψα στο Μαλιμπού και αποφάσισα πως δεν θέλω να ζω έτσι πια. Ξεκίνησα την ορμονοθεραπεία και αναρωτιόμουν πώς θα ζω τη ζωή μου μετά από αυτό”.

Επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου

«Ακόμη και η αδελφή μου, που το γνώριζε τόσα χρόνια, όταν της ανακοίνωσα ότι θα προχωρήσω σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, σοκαρίστηκε και είπε “Ω! Tι θα πουν οι φίλες μου;”. Και της απάντησα “Δεν με ενδιαφέρουν οι φίλες σου, τώρα μιλάμε για μένα και το πώς νιώθω”. Το μόνο που δεν ήθελα ήταν να πληγώσω τα παιδιά μου. Μίλησα σε όλα μου τα παιδιά, στο καθένα ξεχωριστά. Ξεκίνησα από τον γιο μου, Brandon, ο οποίος είναι μουσικός, συγγραφέας και παραγωγός. Είναι φοβερός, νόμιζα ότι θα ήταν εύκολο με αυτόν γιατί το ήξερε. Η μητέρα του του είχε μιλήσει σχετικά χρόνια πριν. Οι δυο μας είχαμε μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα αυτό, γιατί μέχρι τότε κανένας δεν συζητούσε το μικρό οικογενειακό μυστικό. Και όταν τελειώσαμε μου είπε: “Ξέρεις, μπαμπά, είμαι περήφανος για σένα, επειδή είσαι ο πατέρας μου, αλλά δεν υπήρξα ποτέ πιο περήφανος για σένα από ό,τι τώρα”».

H Kim Κardashian

Η θετή του κόρη, Kim Kardashian, σε συνέντευξη στον Alec Baldwin, είχε πει πως από λάθος τον είχε δει ντυμένo γυναίκα για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια. Αυτό το κρυφτό ήταν άκρως ψυχοφθόρο. “Ήμουν πολύ προσεκτική, αλλά οι άνθρωποι δίπλα μου κάποιες φορές με είχαν δει. Tα παιδιά έχει τύχει να βρουν μέσα στο σπίτι πράγματα που δεν έπρεπε να έχω. Και οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες με κυνηγούσαν για πολλά χρόνια. Με ακολουθούσαν συνεχώς παπαράτσι, οι οποίοι προσπαθούσαν να βγάλουν τη μεγάλη είδηση. Όσο για τα media, για δύο χρόνια έγραφαν διάφορες ιστορίες. Τα παιδιά μου έβλεπαν αυτά τα πρωτοσέλιδα και μου έκαναν διάφορες ερωτήσεις. Ένιωσα ανακούφιση όταν αποφάσισα να τους μιλήσω”.