Βρήκε τον μπελά της η Καινούργιου με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών – γιατί την κατηγορούν

28 Μαρτίου 2019 14:30

Βρήκε τον μπελά της, αλλά όχι τυχαία. Το  Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (τρανς) κατηγορεί την Κατερίνα Καινούργιου για προπηλακισμό.

Συγκεκριμένα, για λεκτική «κακοποίηση και βία». Αυτά, με αφορμή σχόλια που έγιναν στην εκπομπή της για την Caitlyn Jenner, πρώην Bruce και γονέα των Kylie Και Kendal. Η Caitlyn βρέθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να εμφανιστεί ως καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Κοκλώνη. Η Κατερίνα, λοιπόν, αναφέρθηκε σ’ εκείνη και τις βόλτες της (έχουμε αναφερθεί σε όλα, αν θυμάστε) στην Αθήνα και τα ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας.

Η παρουσιάστρια όμως, αναφερόταν στην γνωστή Αμερικανίδα τρανς στο αντρικό γένος και συγκεκριμένα ως «μπαμπάς των Kardashians». Αυτό προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, που εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου με τίτλο: ««Η προσφώνηση σε λάθος γένος προς τους τρανς ανθρώπους (misgendering) αποτελεί κακοποίηση και βία για λόγους ταυτότητας φύλου». Εντάξει, υπερβολές, όπως και να ‘χει, όμως, τα ‘θελε και τα ‘παθε το Κατερινάκι. Και στο κάτω-κάτω, δεν ήξερε, δεν ρώταγε;