Στην ιστορική επίδειξη της Chanel ήχησε για τελευταία φορά η φωνή του «Κάιζερ» Karl Lagerfeld (φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: 07/03/2019 19:00
Στην ιστορική επίδειξη της Chanel ήχησε για τελευταία φορά η φωνή του "Κάιζερ" Karl Lagerfeld (φωτογραφίες)

Με μουσική πλάτη το «Heroes», το λατρεμένο «Heroes» από τη θεϊκή φωνή του David Bowie έκλεισε η Εβδομάδα Μόδας στην «πόλη του φωτός». Φόντο, η τωρινή επίδειξη της Chanel, που θα γραφτεί στην ιστορία. Ενός λεπτού σιγή έγινε για να τιμηθεί η μνήμη του ηγέτη της, μετά την Coco, Κarl Lagerfeld. Η φωνή του «Κάιζερ» ήχησε για τελευταία φορά σ’ ένα αλπινικό, χειμωνιάτικο, παραμυθένιο σκηνικό που δεν θα ξεχαστεί. Ποτέ.

Ο εμβληματικός σχεδιαστής, στη διάρκεια του βίντεο που προβλήθηκε μίλησε για το σόου και την έμπνευσή του.

Τα μοντέλα στάθηκαν όρθια, σιωπηρά, μέσα σε ένα σκηνικό χιονοδρομικού κέντρου.  Η πρόσκληση έφερε τα δύο C, πλεγμένα, του logo του οίκου σε απαλό, γαλάζιο φόντοπαραπέμποντας πιθανόν σε σύννεφα, χωρίς να αποκαλύπτει το θέμα του θεάματος.

Το ντεφιλέ αυτό, που οργανώθηκε την τελευταία ημέρα της παρισινής εβδομάδας του γυναικείου pret-a-porter 2019-2020, είναι φόρος τιμής στον τελευταίο των γιγάντων της υψηλής ραπτικής, που δεν ήθελε επίσημη τελετή μετά τον θάνατό του.

TIP

Σύμφωνα με την επιθυμία του, η τελετή αποτέφρωσης έγινε σε πολύ στενό κύκλο τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του, παρουσία της οικογένειας Βερτεμέρ, ιδιοκτήτριας του οίκου Chanel, φίλων και συνεργατών του σχεδιαστή. Να κλείσουμε, τονίζοντας ότι ο «Κάιζερ» διετέλεσε επικεφαλής του κραταιού γαλλικού οίκου μόδας επί 36 έτη. Αυτά, μετά τον θάνατο της Gabrielle Coco Chanel, της οποίας αποδείχθηκε άξιος διάδοχος.

EXTRA TIP

Penelope Kruz, Kara Delevigne, Kirsten Stewart παρέλασαν προς τιμήν του «Κάιζερ». Εκεί, μεταξύ άλλων, και η παλιά «μούσα» του -και συμπατριώτισσα- Claudia Schiffer.

Ντονατέλλα Αδάμου

Penelope Kruz

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT