Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Η πρωταγωνίστρια της Σκοτεινής Θάλασσας είναι τρελά ερωτευμένη με γνωστό ηθοποιό εδώ και δέκα χρόνια

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

26 Μαΐου 2022 18:45

Η Χαρά Μάτα Γιαννάτου, πρωταγωνίστρια της σειράς «Σκοτεινή θάλασσα», βρίσκεται σε σχέση με τον επίσης ηθοποιό, Γιάννη Νιάρρο εδώ και δέκα χρόνια.

Η τηλεοπτική Σμαρώ της «Σκοτεινής θάλασσας» του MEGA, Χαρά Μάτα Γιαννάτου είναι ζευγάρι με τον Γιάννη Νιάρρο, με τον οποίο μάλιστα έχουν συνυπάρξει στην ταινία «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη, το 2016.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία έχουν αποφοιτήσει. Διαπίστωσαν ότι υπάρχει «χημεία» μεταξύ τους και άρχισαν να βγαίνουν. Έκτοτε είναι μαζί και πολλοί αγαπημένοι, όπως επιβεβαιώνουν οι κοινοί φίλοι τους.

Οι δυο καλλιτέχνες αρχικά κρατούσαν τον δεσμό τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το γεγονός ότι κάνουν την ίδια δουλειά, τους έχει βοηθήσει καθώς μπορεί να καταλάβει ο ένας τις δυσκολίες του άλλου αλλά και να του προσφέρει βοήθεια και πολύτιμες συμβουλές.

Η Γιαννάτου γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1989 μαζί με την αδελφή της, Ζωή. Ο πατέρας της είναι ο μπασίστας των Πυξ Λαξ, Νίκος Γιαννάτος. Η μητέρα της είναι Γερμανίδα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Σκόπελο, την οποία η τελευταία είχε επισκεφτεί για διακοπές.

Η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα όταν η Γιαννάτου ήταν πολύ μικρή και διέμεναν στη Νέα Σμύρνη.

Πάντα ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική και να ακολουθήσει τα βήματα του Γερμανού παππού της, που ήταν ηθοποιός. Όταν πήγε να τον δει σε γύρισμα, ο σκηνοθέτης τη διέκρινε ανάμεσα στους υπόλοιπους. Και της είπε: «Εσύ μια μέρα θα γίνεις ηθοποιός!».

Η ίδια λέει πως ο πρώτος ρόλος της ήταν στο δημοτικό, σε χριστουγεννιάτικη γιορτή. Σε αυτήν υποδύθηκε την Παναγία στη φάτνη του Ιησού.

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε στην επιτυχημένη σειρά του Open «Το Κόκκινο Ποτάμι». Ακολούθησε η συμμετοχή στο «Καρτ Ποστάλ» της ΕΡΤ και στη «Σκοτεινή Θάλασσα».

Λόγω του πατέρα της, έζησε από κοντά τους Πυξ Λαξ. Μάλιστα, ο Μπάμπης Στόκας ήταν ο κουμπάρος στον γάμο των γονιών της, στον οποίο η ίδια υπήρξε παρανυφάκι.

«Θυμάμαι να είμαι βόλτα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου μέναμε και να βλέπω άτομα με μπλούζα τους Πυξ Λαξ και το πρόσωπο του πατέρα μου πάνω. Ή να περνάει ένα αυτοκίνητο με ανοιχτά παράθυρα και να ακούγεται δυνατά ‘Δεν θα δακρύσω πια για σένα’. Και να σκέφτομαι από μέσα μου ‘πού να ‘ξερε τώρα αυτός ότι μόλις προσπέρασε την κόρη του μπασίστα’», δήλωσε σε συνέντευξη στο περιοδικό «ΟΚ».