Χάρι: «Ένιωθα ελαφρώς διαφορετικός από την υπόλοιπη οικογένειά μου»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

5 Μαρτίου 2023 14:00

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε χθες Σάββατο ότι ανέκαθεν ένιωθε «ελαφρώς διαφορετικός» από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας προσθέτοντας μάλιστα ότι η χρήση κάνναβης τον βοήθησε.

Ο 38χρονος Χάρι κατά τη διάρκεια μακροσκελούς συζήτησης με τον Ουγγροκαναδό γιατρό και συγγραφέα, ειδικό σε ψυχικά τραύματα, δρ Γκάμπορ Μάτε -που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύο-υ είπε ότι έχοντας μεγαλώσει σε μια «διαλυμένη οικογένεια», κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μην μεταδώσει ψυχικά «τραύματα» στα παιδιά του.

Η συζήτηση με τον δρ. Μάτε ακολούθησε την κυκλοφορία της αμφιλεγόμενης αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Ρεζέρβα» στην οποία ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται την εφηβεία του, που σημαδεύτηκε από προβλήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ και περιγράφει λεπτομερώς την κατάρρευση της σχέσης του με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’ και τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Χάρι μοιράστηκε πώς η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ τον έσωσε από… τον εαυτό του. «Η γυναίκα μου με έσωσε. Είχα κολλήσει σε αυτόν τον κόσμο και εκείνη προερχόταν από έναν διαφορετικό κόσμο και με βοήθησε να βγω από αυτόν», δήλωσε ο δούκας του Σάσεξ.

«Αλλά κανένα από τα στοιχεία της τωρινής ζωής μου δεν θα ήταν εφικτό χωρίς να το δω ο ίδιος», συμπλήρωσε.

«Η σύντροφός μου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και είμαι αιώνια ευγνώμων για τη σοφία και τον χώρο που μπόρεσε να μου δώσει», πρόσθεσε ο Χάρι.

Ο πρίγκιπας αποκάλυψε ότι ανέκαθεν ένιωθε «ελαφρώς διαφορετικός» από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. «Σε όλη μου τη ζωή, από νεαρή ηλικία, ένιωθα ελαφρώς διαφορετικός από την υπόλοιπη οικογένειά μου.

Ένιωθα περίεργα σε αυτό το περιβάλλον και ξέρω πως και η μητέρα μου ένιωθε το ίδιο» είπε, αναφερόμενος στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Από την πλευρά του, ο Γκάμπορ Μάτε –συγγραφέας πολλών βιβλίων για τα ψυχικά τραύματα, τον εθισμό και τις ασθένειες– διέγνωσε διαταραχή ελλειμματικής προσοχής στον πρίγκιπα Χάρι.