Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Αδυσώπητο κυνηγητό από παπαράτσι στη Νέα Υόρκη!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

18 Μαΐου 2023 09:21

Ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ και η μητέρα της ενεπλάκησαν καταδίωξη με αυτοκίνητα από παπαράτσι!

Το συμβάν σημειώθηκε αφού ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποχώρησαν από την τελετή απονομής βραβείων του Ιδρύματος Γυναικών, όπου η τελευταία τιμήθηκε για το έργο της, το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη.

«Χθες το βράδυ ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ και η κυρία Ράγκλαντ ενεπλάκησαν σε μια παρ’ ολίγον καταστροφική καταδίωξη από ομάδα πολύ επιθετικών παπαράτσι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Χάρι.

«Αυτή η αδυσώπητη καταδίωξη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, κατέληξε σε πολλές παρ’ ολίγον συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στον δρόμο, με πεζούς και με δύο αστυνομικούς της Νέας Υόρκης», πρόσθεσε.

Ο πρίγκιπας έχει μιλήσει πολλές φορές για τον θυμό που του προκαλεί η αδιάκριτη εισβολή του Τύπου στην προσωπική ζωή του και κατηγορεί τα ΜΜΕ για τον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνας, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, αφού η λιμουζίνα της καταδιώχθηκε από παπαράτσι, το 1997.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του ζεύγους είπε ότι η καταδίωξη θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία επειδή οι παπαράτσι κινούνταν στο πεζοδρόμιο, περνούσαν με κόκκινο και τραβούσαν φωτογραφίες ενώ οδηγούσαν.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Χάρι, τη Μαρκλ και τη μητέρα της στο πίσω κάθισμα ταξί της Νέας Υόρκης.

«Μολονότι το να είναι κανείς δημόσιο πρόσωπο συνοδεύεται από κάποιο ενδιαφέρον του κοινού, δεν θα έπρεπε ποτέ να βαρύνει την ασφάλεια οποιουδήποτε.

Η διασπορά αυτών των εικόνων, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο ελήφθησαν, ενθαρρύνει μια ιδιαίτερα αδιάκριτη πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους», τόνισε ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Ο Χάρι και η Μαρκλ αποποιήθηκαν τα βασιλικά καθήκοντά τους το 2020 και μετακόμισαν στις ΗΠΑ, εν μέρει λόγω της «παρενόχλησης» που δέχονταν από τα ΜΜΕ, όπως την αποκαλούν οι ίδιοι.

Ο πρίγκιπας έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη στη Βρετανία με εφημερίδες που τις κατηγορεί ότι χρησιμοποιούσαν αθέμιτα μέσα για να στοχοθετήσουν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Επιδιώκει, επίσης, να ανατρέψει μια απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης που του αφαίρεσε την ειδική αστυνομική προστασία την οποία απολάμβανε όταν βρισκόταν στη Βρετανία.