Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Ολομέτωπη επίθεση στο Μπάκιγμαμ μέσω… Netflix!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

13 Δεκεμβρίου 2022 09:00

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ υποστηρίζουν ότι τους «χρησιμοποίησαν» για «να ταΐσουν τους λύκους» και κατηγορούν τη βασιλική οικογένεια ότι «είπε ψέματα για να προστατεύσει» τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον διάδοχο του θρόνου, στο τρειλερ για τα τελευταία επεισόδια του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας Netflix.

Στα πρώτα επεισόδια του πολύκροτου ντοκιμαντέρ, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, επικεντρώθηκαν κυρίως στην παρενόχληση που δέχτηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τύπου.

Η συνέχεια, που πρόκειται να προβληθεί την Πέμπτη, αναμένεται «εκρηκτική» δεδομένου ότι ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου και η Αμερικανίδα σύζυγός του θα αφηγηθούν τη δική τους εκδοχή για το πώς χώρισαν οι δρόμοι τους με τη μοναρχία, το 2020, το περίφημο Megxit.

«Δεν με έριξαν απλώς στους λύκους, με χρησιμοποιούσαν για να ταΐσουν τους λύκους», λέει η Μαρκλ στο τρέιλερ του δεύτερου μέρους.

«Το θεωρούν φυσιολογικό να ψεύδονται για να προστατεύσουν τον αδελφό μου αλλά δεν ήταν έτοιμοι να πουν την αλήθεια για να προστατεύσουν εμάς», λέει από τη δική του πλευρά ο Χάρι για τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τράβηξε μόνος του στο αεροπλάνο προς τις ΗΠΑ, λέγοντας: «Είμαστε στην πτήση της ελευθερίας»!

Επίσης, δηλώνει ότι ήξερε ότι το να απαρνηθεί την οικογένεια (την «φίρμα») και να φύγει από την Βρετανία με την Μέγκαν «ήταν μία μάχη που άξιζε να δοθεί».

Τα πρώτα επεισόδια δεν περιείχαν κάποια συγκλονιστική αποκάλυψη, όπως περίμεναν ορισμένοι και όπως είχε γίνει το 2021, με τη συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι στην αμερικανική τηλεόραση και όπου κατηγόρησε τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό.

Ωστόσο, οι κατηγορίες τους για έλλειψη υποστήριξης από το Μπάκιγχαμ και η περιγραφή της μοναρχίας και της Κοινοπολιτείας ως ξεπερασμένων και ιμπεριαλιστικών θεσμών, θεωρήθηκε υποκριτική από πολλούς στη Βρετανία, όπου ο Χάρι και η Μαρκλ παραμένουν εξαιρετικά αντιδημοφιλείς.

Πολλοί τους επικρίνουν για έλλειψη σεβασμού στον θεσμό της βασιλείας, μόλις τρεις μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.