Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Βραβεύτηκαν στις ΗΠΑ λίγο πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ του Netflix

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

7 Δεκεμβρίου 2022 12:25

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ παρέλαβαν βραβείο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, όπου τιμήθηκαν για το έργο τους στον τομέα της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων και της προώθησης της ψυχικής υγείας.

Το ζευγάρι των Βρετανών γαλαζοαίματων Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ παρέλαβε το βραβείο αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ, το οποίο τιμά προσωπικότητες της κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου, ακτιβιστές και καλλιτέχνες, που έχουν επιδείξει «ακλόνητη δέσμευση για κοινωνική αλλαγή».

Η Κέρι Κένεντι, πρόεδρος του Ιδρύματος και κόρη του δολοφονηθέντος Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ, είπε ότι το ζευγάρι έχει υπάρξει «υπερβολικά θαρραλέο» μιλώντας για την εμπειρία της φυλετικής διάκρισης και του προβλήματος ψυχικής υγείας, όπως γράφει η εφημερίδα «Telegraph».

Ανάμεσα στους βραβευθέντες του Ιδρύματος ήταν και ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανακοίνωσή τους η Μαρκλ και ο Χάρι αναφέρουν ότι «ένα κυματάκι ελπίδας μπορεί να μετατραπεί σε ένα κύμα αλλαγής».

Το βραβείο τούς απονεμήθηκε λίγες ημέρες πριν από την προβολή μιας πολυαναμενόμενης σειράς ντοκιμαντέρ από το Netflix και εν μέσω έντονης φημολογίας ότι ο Χάρι και η Μαρκλ, γνωστοί ως δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, θα μιλήσουν για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Από τότε που παραιτήθηκαν από τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα, εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχουν επικρίνει πολλές φορές τη βρετανική μοναρχία, κάνοντας λόγο ακόμη και για ρατσισμό, κάτι το οποίο αρνείται -από την πλευρά της- η βασιλική οικογένεια.

Σε τρέιλερ της σειράς εμφανίζεται ο πρίγκιπας Χάρι να κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια για διαρροή περιστατικών που αφορούν την οικογένειά του και να δηλώνει έτοιμος να πει, μαζί με τη σύζυγό του, την αλήθεια γι’ αυτή την εμπειρία που βίωσαν.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν πάρει ακόμη θέση σχετικά με την επικείμενη προβολή του ντοκιμαντέρ, το οποίο αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.