Χάρι: Ρεκόρ πωλήσεων για το βιβλίο και κερδών για τον πρίγκιπα!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Ιανουαρίου 2023 08:40

Ένα βήμα πριν από την ανακήρυξή τους ως η αυτογραφία με το ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, είναι τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι, με τον τίτλο «Spare» ή στην ελληνική απόδοση «Ρεζέρβα».

Αυτό είναι το βιβλίο, για το οποίο το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο, παρά τα όσα βέλη έχει πετάξει ο Χάρι.

Και μπορεί το βιβλίο να έχει διαταράξει ανεπανόρθωτα πια τις σχέσεις του με το παλάτι έχει σίγουρα όμως γεμίσει τις τσέπες του χρήματα. Στις δεκατρείς ημέρες κυκλοφορίας του, έχουν πουληθεί παγκοσμίως 3.200.000 αντίτυπα.

Τα μισά αντίτυπα πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το βιβλίο να εξαντλείται καθώς στην Αμερική έχουν διανεμηθεί δύο εκατομμύρια αντίτυπα ενώ 750.000 έχουν πουληθεί στη Βρετανία, 400.000 από τα οποία εξαφανίστηκαν από τα βιβλιοπωλεία στη Βρετανία μόλις το πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας του βιβλίου.

Οι επιθέσεις στο Παλάτι, στη Καμίλα και στον αδελφό του είναι συχνές. «Ο πόνος και τα βάσανα των γυναικών που παντρεύονται μέσα σε αυτόν τον θεσμό. Η ανθρωποφαγία. Ήμουν τρομοκρατημένος», αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων ο Χάρι στο βιβλίο του.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες και αναμένεται η έκδοσή του σε ακόμα δέκα

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, μετά την αποχώρησή τους από το Μπάκιγχαμ, έχουν συνάψει επικερδείς συμφωνίες με διάφορες εταιρείες.

Από τα απομνημονεύματά του, ο πρίγκιπας Χάρι έβγαλε περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει αποκομίσει άλλα 124 εκατομμύρια ευρώ από τις συμφωνίες με τις πλατφόρμες Spotify και Netflix.

Το ζευγάρι έχει κερδίσει ήδη 100 εκατομμύρια ευρώ για τα έξι επεισόδια του ντοκιμαντέρ του στο Netflix «Μέγκαν και Χάρι».

Παράλληλα, εισπράττουν κι άλλα χρήματα από την πλατφόρμα για μια δεύτερη παραγωγή με θέμα πρόσωπα και ηγέτες παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Σε όλα αυτά δεν έχουν υπολογιστεί τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου που αναμένεται να είναι εκατομμύρια, καθώς το ποσό που έχει ήδη εισπράξει ο διάσημος συγγραφέας με τον οποίο συνεργάστηκε ο Χάρι αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.