Χάρι: Τον θέλουν οι Βρετανοί στη στέψη του Καρόλου; – Τι προκύπτει από δημοσκόπηση

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

29 Ιανουαρίου 2023 16:15

Παρόντα στη στέψη του βασιλιά Καρόλου θέλουν τον Χάρι οι περισσότεροι Βρετανοί, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση.

Τη δημοσκόπηση έκανε η εταιρεία «Ipsos» για λογαριασμό της εφημερίδας «London Evening Standard».

Στο ερώτημα αν ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να δώσει ή όχι το «παρών» στην στέψη του πατέρα του Καρόλου ως βασιλιά της Βρετανίας, ο κόσμος ψήφισε «ναι».

Συγκεκριμένα, το 60% των ενήλικων ερωτηθέντων είπε ότι ο δούκας του Σάσεξ πρέπει να είναι εκεί. Αντίθετα, το 30% απάντησε αρνητικά.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε πάντως, διαφορά ηλικίας μεταξύ εκείνων που θέλουν να είναι ο πρίγκιπας Χάρι στη στέψη του πατέρα του και και εκείνων που αντιτίθενται σε κάτι τέτοιο.

Η ηλικιακή ομάδα 55 και άνω εμφανίζεται διχασμένη με το 42% να μην θέλουν να παραστεί ο δούκας του Σάσεξ στην τελετή της 6ης Μαϊου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και το 47% να διαφωνεί.

Από την άλλη πλευρά, τρία στα τέσσερα άτομα της ηλικιακής ομάδας 18 έως 34 ετών απάντησαν ότι ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου δεν θα πρέπει να απουσιάσει από την τελετή, ενώ το ίδιο λέει και η πλειοψηφία (65%) των ατόμων ηλικίας 35 έως 54 ετών.

H ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι μακράν το δημοφιλέστερος μέλος της βασιλικής οικογένειας. Στο σχετικό ερώτημα, το 62% ψήφισε πρίγκιπα Γουίλιαμ, το 58% ψήφισε πρίγκιπα Χάρι και ακολούθησαν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ με 47%, η Κέιτ Μίντλετον με 21% και μόλις 9% ψήφισε τον βασιλιά Κάρολο.

Στο ερώτημα «ψηφίστε δυο ή τρία πρόσωπα ως τα πιο αγαπημένα σας από τη βασιλική οικογένεια», ο Γουίλιαμ πήρε 50%. Στη συνέχεια ήρθε ο βασιλιάς Κάρολος με 32%, μετά ακολούθησε η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον με 29% και τέταρτος ο Χάρι με μόλις 17%.

Όσο για το αν το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, το «Spare», στο οποίο ο γιος του Καρόλου ασκεί κριτική στη βασιλική οικογένεια, έχει επηρεάσει τη γνώμη του κόσμου, η απάντηση είναι αρνητική.

Ο κόσμος εξέφρασε θετική γνώμη σε ποσοστό 53% για τη βασιλική οικογένεια, ενώ το 51% έδειξε πως είναι φαν του βασιλιά Καρόλου και έχει θετική άποψη γι’ αυτόν.