Χάρης Ασημακόπουλος: «Έφτασα στην κατάθλιψη»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Νοεμβρίου 2022 09:30

Ο Χάρης Ασημακόπουλος παραχώρησε αποκαλυπτική συνέντευξη και μεταξύ άλλων ανέφερε τον λόγο που απείχε δεκατρία χρόνια από την τηλεόραση μετά την «Πολυκατοικία», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάθλιψη και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «The 2night Show» βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο γνωστός ηθοποιός Χάρης Ασημακόπουλος και τόνισε γιατί έλειψε από την τηλεόραση.

«Ήμουν σπίτι μου. Δεν χτύπησε το τηλέφωνο για δουλειά. Μετά την ‘Πολυκατοικία’, η οποία τελείωσε το 2011 που ξεκίνησε η βαριά κρίση, δεν θυμάμαι αν γίνονταν πράγματα αλλά το δικό μου τηλέφωνο δεν χτύπησε καθόλου σχεδόν. Αν χτύπησε, ήταν κάτι που δεν μου άρεσε ή επανάληψη κάπως του προηγούμενου.

Μέσα μου δεν πέρασα καλά, έφτασα στην κατάθλιψη σε ένα υπέροχο μπαλκόνι και σε μια υπέροχη κούνια που έχω. Συνέβησαν διάφορα και μία που με ξέχασαν και μία που τους ξέχασα. Σε αυτήν την περίοδο έκανα θέατρο σε ομάδες σε μικρά θέατρα και περνούσα πολύ καλά» είπε ο Ασημακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Μου πέρασε από το μυαλό ότι τέλος για αυτό το επάγγελμα αλλά δεν έχω σκεφτεί τι άλλο να βρω. Πριν από την ‘Πολυκατοικία’ είχα σκεφτεί ξανά να αλλάξω δουλειά αλλά τότε ήρθε αυτό και πήγε πολύ καλά. Θέλω να πιστεύω πως δεν με στιγμάτισε ο ρόλος του γκέι στην ‘Πολυκατοικία’. Φέτος συνειδητοποίησα ότι πέρασαν δεκατρία χρόνια από την τελευταία δουλειά και αποφάσισα να στείλω βιογραφικά σε όλες τις παραγωγές».

Συνέχισε λέγοντας: «Έψαξα στο ίντερνετ και στους τίτλους τέλους των σειρών της προηγούμενης δουλειάς γιατί έχουν αλλάξει πολλά, και βρήκα τις παραγωγές. Δυσκολεύτηκα πολύ να το κάνω, ντρεπόμουν, είχα χάσει ένα κομμάτι της αυτοπεποίθησής μου.

Όσους πήρα τηλέφωνο να επιστρέψω, κάποιοι με αντιμετώπισαν με ευγένεια, άλλοι με αδιαφορία, άλλοι μπέρδεψαν το όνομά του. Μου έχει τύχει να πάω σε επαγγελματικό ραντεβού, μετά από είκοσι λεπτά συζήτησης να με πουν με λάθος όνομα».

Σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε με αφορμή την αγορά σπιτιού, ο ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Είχα την τύχη και την ατυχία να αγοράσω ένα σπίτι σε ελβετικό φράγκο και χρωστάω σχεδόν τα διπλάσια. Είναι μεγάλο σαράκι, κάποια στιγμή γονάτισα και δεν μπορούσα να το πληρώσω. Το διάστημα που δεν είχα δουλειά, περνούσα πολύ λιτοδίαιτα, έκανα καλή διαχείριση των χρημάτων που είχα για να τα καταφέρω.

Υπήρχε και περίοδος που έτρωγα μακαρόνια και φακές κάθε ημέρα, αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή μέσα στην περίοδο αυτή είχα βγάλει ένα παράρτημα στον λαιμό το οποίο είχε φουσκώσει αρκετά, το οποίο ήταν ένα μικρόβιο και έτρεχα στο νοσοκομείο για να το βγάλω και εκεί συνειδητοποιείς ότι υπάρχον πράγματα πολύ πιο σημαντικά στη ζωή».