Χάρης Ρώμας: «Η διαχείριση του #metοο ήταν καλή, οι καλλιτέχνες έσπασαν το «σπυρί»»

Δημοσιεύθηκε: 17 Νοεμβρίου 2021 15:15
Χάρης Ρώμας: «Η διαχείριση του #metοο ήταν καλή, οι καλλιτέχνες έσπασαν το «σπυρί»»

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Χάρης Ρώμας. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον πρόσφατο χωρισμό του.

«“Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός” έχει αλλάξει αλλά κάνεις δεν το καταλαβαίνει. Είναι μια παράσταση συνόλου, βλέπεις ηθοποιούς να ανθίζουν στην σκηνή.

Επέλεξα αυτό το έργο γιατί άρχισα να το βλέπω στον ύπνο μου. Ετοιμάζω το επόμενο βήμα μου στην πολιτική σκηνή.

Θα βάλω υποψηφιότητα για το Δήμο Χαλανδρίου, ίσως αυτό κοστίσει την αποκοπή μου από την καλλιτεχνική ζωή. Δεν γίνεται να έχεις θεσμική θέση και να μην είσαι εκεί.

Η διαχείριση του #metοο ήταν καλή, οι καλλιτέχνες έσπασαν το «σπυρί». Έπρεπε να γίνει όλο αυτό δεν ξεχωρίζω την ψυχολογική από την σωματική βία.

Θεωρώ πως ο κόσμος μίλησε και πρέπει να συνεχίσει να μιλάει. Παλεύουμε να δημιουργηθεί εάν πλαίσιο νομού συμπεριφοράς για να ξέρουμε μέχρι που φτάνουν τα όρια όταν κάποιος σκηνοθετεί.

Advertisement

Πρέπει να μπουν όρια στο επειδή είμαι ιδιότροπος σκηνοθέτης, τον άλλον τον τσακίζω. Μου έχει συμβεί από δυο διαφορετικούς σκηνοθέτες πρόταση ερωτικού περιεχομένου για να πάρω ρόλο.

Όταν αισθάνεσαι ένα χέρι στο πόδι ή μια ερώτηση τύπου “θες να κοιμηθούμε μαζί” είναι σοκαριστικό».

Για τη νέα σειρά που ετοιμάζει: «Είναι τοποθετημένο την δεκαετία του 60 ένας μεγάλος αστέρας πέφτει και εάν νέο κορίτσι ανέρχεται.

Με την προοπτική ότι μπορεί να αφήσω την τηλεόραση θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο.

Χώρισα μετά από 10 χρονιά σχέσης, έπρεπε να τελειώσει. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, ο ερωτάς είναι κινητήρια δύναμη».

Advertisement