Χειροπέδες για πυραμίδα τύπου Πόντσι! Απάτη 227εκατ. από σταρ του Χόλιγουντ

Δημοσιεύθηκε: 1 Μαΐου 2021 16:45
Χειροπέδες για πυραμίδα τύπου Πόντσι! Απάτη 227εκατ. από σταρ του Χόλιγουντ

Μία απίστευτη απάτη που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια δολάρια συγκλονίζει το Χόλιγουντ.

Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος της κομπίνας φέρεται να είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους νέους ηθοποιούς της Μέκκας του κινηματογράφου.

Ο οποίος κινδυνεύει από τα στούντιο να βρεθεί πίσω από το κελί τα επόμενα είκοσι χρόνια!

Στην αρχή όταν έγινε γνωστή η απάτη δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο όνομα.

Αφού λίγοι γνώριζαν τον κατηγορούμενο Ζακ Χόργουιτς.

Όμως, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Χόργουιτς δεν ήταν άλλος από τον Ζακ Έιβερι (αυτό είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του).

Αμέσως άστραψαν τα φλας και η υπόθεση πήρε τεράστια δημοσιότητα.

Η κινητή και ακίνητη περιουσία ύψους 690 εκατ. δολαρίων του πασίγνωστου ηθοποιού δεσμεύτηκε από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Ύστερα από την αποκάλυψη της απάτης που έστησε, από πράκτορα του FBI. Ο τελευταίος ασχολήθηκε καιρό με την υπόθεση και οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν πάταγο.

Ο ομοσπονδιακός πράκτορας κατέθεσε στο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, πως ο Έιβερι είναι ο «εγκέφαλος».

Και η κορυφή της πυραμίδας τύπου «Πόντσι» που είχε δημιουργήσει για να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από πλούσιους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο 34χρονος ηθοποιός του Χόλιγουντ, αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως εξαπάτηση και ξέπλυμα χρημάτων και μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Καθώς προσέγγιζε επενδυτές ισχυριζόμενος πως η εταιρεία διανομής κινηματογραφικών έργων που ίδρυσε με την επωνυμία 1inMM Capital LLC, είχε συμβόλαια με τη Netflix, την HBO και άλλες γνωστές πλατφόρμες streaming.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, o ηθοποιός απέσπασε χρηματικά ποσά ύψους 227 εκατ. δολαρίων, υποσχόμενος την προώθηση των ταινιών μέσω των γνωστών πλατφόρμων διανομής.

Ο επίδοξος παραγωγός, αν και δεν είχε συμφωνήσει με τις εταιρείες διανομής, παρουσίαζε πλαστά συμβόλαια.

Υποσχόμενος αποδόσεις άνω του 35%, μέσω της διανομής των ταινιών σε υπεραγορές όπως η Αυστραλία, η Αφρική, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Αμερική.

Μάλιστα, υποσχόταν -εκτός από τα καθαρά κέρδη που θα συγκεντρώνονταν από την προβολή των ταινιών – καταβολή απόδοσης από τα χρήματα που θα συγκέντρωναν από μεταγενέστερους επενδυτές.

Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, ο 34χρονος ηθοποιός κατάφερε να αποσπάσει από την επενδυτική JJMT Capital, 160 εκατ. δολάρια.

Ο Χόργουιτς, έχει «πρωταγωνιστήσει» στα περσινά θρίλερ «You’re not alone» και «Last moment of clarity».

Καθώς και στη φετινή ταινία τρόμου «The devil below».

Συνελήφθη την Τετάρτη από πράκτορες του FBI και αφέθηκε ελεύθερος έως την συζήτηση της υπόθεσης στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα, καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: περιοδικό Ciao