Χοακίν Φίνιξ: To αστρονομικό ποσό που θα λάβει για να πρωταγωνιστήσει στο «Joker 2»

Συντάκτης: Newsroom

24 Ιουλίου 2022 14:45

Χοακίν Φίνιξ: To αστρονομικό ποσό που θα λάβει για να πρωταγωνιστήσει στο «Joker 2»

Ο Χοακίν Φίνιξ επιστρέφει για δεύτερη φορά ως Joker στο σίκουελ της ομώνυμης ταινίας που έσπασε ταμεία το 2019.

Ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς πριν από μερικές εβδομάδες, είχε επιβεβαιώσει τη συνέχεια του Joker, δημοσιεύοντας μια σειρά εικόνων στο Instagram, συμπεριλαμβανομένου ενός κόκκινου εξώφυλλου σεναρίου με τον τίτλο «Joker: Folie à Deux». Σε μία άλλη φωτογραφία της ανάρτησης, βλέπουμε μάλιστα τον Χοακίν Φίνιξ να καπνίζει, ενώ διαβάζει το σενάριο.

Ο χαρακτήρας του Joker είναι φυσικά ένας από τους πιο διαβόητους ρόλους κακών στο σύμπαν της DC, ενώ ο Χοακίν Φίνιξ φαίνεται πως είχε λάβει 4,5 εκατομμύρια δολάρια για να πρωταγωνιστεί στην πρώτη ταινία.

Η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία, με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, ενώ κέρδισε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Παράλληλα ο 47χρονος ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού και η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής.

Για το Joker 2 τώρα, λέγεται ότι η αμοιβή του Χοακίν Φίνιξ θα αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως ο Χοακίν Φίνιξ είχε δείξει εδώ και καιρό πως ενδιαφέρεται να επιστρέψει ως Joker, καθώς είχε δηλώσει: «Δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι, μίλησα με τον Τοντ σχετικά με τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, γενικά απλά να δουλέψουμε μαζί, αλλά επίσης ειδικά, αν υπάρχει κάτι άλλο για τον Joker που θα είχε ενδιαφέρον».

Χοακίν Φίνιξ: επιτέλους… ο Ρίντλεϊ Σκοτ τον μεταμορφώνει σε Ναπολέοντα κι ολοκληρώνει το όνειρο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (βίντεο)

Aυτό που τελικά δεν έφερε ποτέ εις πέρας ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ , θα το ολοκληρώσει ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

Θα κάνει ταινία τη ζωή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Kitbag ήδη πλαισιώνεται από ένα εντυπωσιακό cast με τον Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο Kitbag λοιπόν, ο 83χρονος σκηνοθέτης σκοπεύει να αναπαραστήσει τη ξαφνική άνοδο του Ναπολέοντα. Αλλά επίσης και το “ρομαντικό πόλεμο” ανάμεσα σε εκείνον και τη σύζυγό του Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί.

«Πρόθεση της ταινίας είναι να προβάλλει τους πολέμους, τις μεγαλόπνοες φιλοδοξίες και τις εντυπωσιακές ηγετικές του ικανότητες ως στρατιωτικός ηγέτης»

Στο πλευρό του Φίνιξ, εκτός απροόπτου θα δούμε την Τζόντι Κόρνερ ως Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί. Ο Σκοτ συνεργάζεται μαζί της στην ταινία The Last Duel.

Η ημερομηνία της πρεμιέρας του Kitbag παραμένει άγνωστη.

Ο σκηνοθέτης ασχολείται με το κινηματογραφικό πρότζεκτ του, House of Gucci.

Όταν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα αυτού, θα πάρει σειρά και ο Ναπολέων, ελπίζουμε σύντομα.