Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: μυστήριο με την αποχώρησή της από την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Συντάκτης: Newsroom

31 Μαΐου 2022 19:15

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: μυστήριο με την αποχώρησή της από την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη έκανε πρόβες για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιφιγένειας στη παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Η οποία φέτος το καλοκαίρι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη αποχώρησε από την παράσταση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι. Ενώ από την παραγωγή βγήκε ανακοίνωση πως τη θέση της αναλαμβάνει η Μαρία Πετεβή. Την οποία γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο της Πηνελόπης στις Άγριες Μέλισσες.

Αυτό που δεν μάθαμε είναι αν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη  μένει στην Αθήνα λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης. Σε συνεργασία με την Ars Aeterna. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 19 και 20 Αυγούστου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η νέα μετάφραση του έργου, που υπογράφει η Παναγιώτα Πανταζή, αποσκοπεί σ’ έναν σύγχρονο λόγο. Δίνοντας έμφαση στην διαβρωτική ειρωνεία και αμφισημία, αλλά και στην ανάδειξη των λυρικών στοιχείων.

Ο συνθέτης Σταύρος Γασπαράτος, στοχεύει στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μουσικού έργου, βασισμένου στην Ιφιγένεια.

Η ανακοίνωση της παραγωγής για την αντικατάσταση

Την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με την Ars Aeterna. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 19 και 20 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Τους ρόλους ερμηνεύει, ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών.

Στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγαμέμνων) , Παντελής Δεντάκης (Πρεσβύτης – Αγγελιαφόρος) , Ιωάννα Παππά ( Κλυταιμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Μενέλαος) , Γιώργος Χρυσοστόμου (Αχιλλέας), Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.