Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Αυτό είναι το ξενοδοχείο του στους Παξούς

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

5 Οκτωβρίου 2022 09:46

Τον δικό του επίγειο παράδεισο έχει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στους αγαπημένους του Παξούς.

Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός Χριστόφορος Παπακαλιάτης μπορεί να περνά μεγάλο διάστημα του χρόνου στις ΗΠΑ, όμως δεν αλλάζει με τίποτα το παραδοσιακό ελληνικό καλοκαίρι.

Ο αγαπημένος του προορισμός είναι οι Παξοί όπου παραθερίζει από μικρό παιδί, ενώ εκεί μένει και η μητέρα του, διατηρώντας ένα μικρό ξενοδοχείο.

Το πατρικό τους βρίσκεται στο νησί του Ιονίου από το 1780. Τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και λειτουργεί παράλληλα και ως ξενώνας.

Οι «Bay View Villas», που πήραν το όνομά τους από τη φαντασμαγορική θέα που έχουν στο λιμάνι, διατηρούν την αισθητική μιας άλλης εποχής, απόλυτα συνυφασμένη με τη ματιά του Παπακαλιάτη και της μητέρας του Βίλλυς Μαλάμη.

«Πούλησα την εταιρεία που είχα στην Αθήνα ως αντιπρόσωπος υφασμάτων, έβγαλα άδεια λειτουργίας καταλυμάτων στο νησί το 1995 και ποτέ δεν το μετάνιωσα», έχει δηλώσει η τελευταία.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι διακοσμημένο παραδοσιακά ενώ έχει πολύ υψηλές προδιαγραφές για να ικανοποιεί τον επισκέπτη.

Η τελευταία διαχειρίζεται τις κατοικίες και περνάει εκεί έξι μήνες τον χρόνο μαζί με τη νησιώτισσα γιαγιά Μίκα.

Ο Παπακαλιάτης έχει αποδείξει μέσα από τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές του δημιουργίες ότι διαθέτει  εκλεπτυσμένο γούστο και ακόμα και το σπίτι του εντυπωσιάζει.

Έχει δημιουργήσει μίνιμαλ γωνίες στο σπίτι με άνετους χώρους αφού είναι και ιδιαιτέρως ευρύχωροι, ενώ το τζάκι που δεσπόζει στο σαλόνι του δίνει μια νότα χαλαρή και ζεστή για ωραίες βραδιές με φίλους!

Όσον αφορά στη διακόσμηση; Έχει βάλει την προσωπική του πινελιά επιλέγοντας δημιουργίες από ξύλο, ενώ λατρεύει τις γήινες αποχρώσεις.

Ο ταλαντούχος δημιουργός αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης, με την αναγνωρίσιμη κινηματογραφική ματιά, τη σεναριακή δεξιοτεχνία και την υψηλή αισθητική του.

Η σειρά «Maestro» που έρχεται στο MEGA, γυρίστηκε σε ατμοσφαιρικές τοποθεσίες στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα, με ένα ξεχωριστό καστ ταλαντούχων ηθοποιών να ενσαρκώνει τους πολυδιάστατους ήρωες που εμπνεύστηκε ο Παπακαλιάτης.