Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Οι νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Maestro»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

13 Απριλίου 2023 10:07

Tα γυρίσματα της σειράς «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για τη δεύτερη σεζόν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι συντελεστές του «Maestro» του MEGA βρίσκονται στους Παξούς, όπου γυρίζεται η επιτυχημένη σειρά.

O δημιουργός της Χριστόφορος Παπακαλιάτης μοιράζεται συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τη διαδικασία της παραγωγής.

Αυτή τη φορά, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram σειρά από στιγμιότυπα με τα τοπία του νησιού, όπου γίνονται τα γυρίσματα.

Στη λεζάντα της δημοσίευσής του έγραψε: «Άνοιξη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis)

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε πρόσφατα για τις οικονομικές απολαβές του μετά την επιτυχία της σειράς «Maestro» που πλέον προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix.

Ο δημιουργός Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε συνέντευξη στο «Gala» και τόνισε πως δεν είχε οικονομικά οφέλη από την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει η σειρά «Maestro» στο εξωτερικό .

G.: Αλήθεια, πώς μεταφράζεται οικονομικά η επιτυχία του «Maestro»;

X.Π.: Έφερε τα χρήματα με τα οποία το MEGA θα κάνει break-even. To «Maestro» για τα δεδομένα της δικής μας αγοράς είναι μια πολύ ακριβή παραγωγή που ακόμα και με τη στήριξη του ΕΚΟΜΕ δεν θα μπορούσε να βγει οικονομικά. Και είναι προς τιμήν του MEGA και του προέδρου του, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για να παραχωρηθεί το budget που απαιτούσε η σειρά. Αργότερα ήρθε το Netflix και το κανάλι κατάφερε να κάνει απόσβεση. Αυτή τη στιγμή όλοι έχουν πληρωθεί καλά, χωρίς το κανάλι να έχει πάθει ζημιά. Κανείς μας δεν έβγαλε τρελά χρήματα όμως, και δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το ίδιο ισχύει και για τη «Foss» και τον Στέλιο Κοτιώνη που έβαλε πλάτη από την πλευρά του και με κόστος και ρίσκο στήριξε και εκτέλεσε τη συγκεκριμένη δουλειά.

G.: Εσύ δηλαδή δεν εισέπραξες κάτι από αυτή τη συμφωνία με το Netflix;

Χ.Π.: Όχι, βέβαια. Μα δεν περίσσεψαν χρήματα, όλα πήγαν σε κόστη παραγωγής, ημέρες γυρισμάτων και μισθούς. Εγώ πληρώθηκα από το MEGA. Και ξέρεις γιατί σ’ τα ξεκαθαρίζω όλα αυτά; Γιατί εγώ προσωπικά σε αυτή τη δουλειά, όπως και στις προηγούμενες, βγήκα εκεί έξω και χτύπησα πόρτες και ζητούσα χάρες από ανθρώπους, να μας στηρίξουν χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Και υπήρξαν αρκετοί που ή έδωσαν, για παράδειγμα, το τραγούδι τους ή δάνεισαν τη φωνή τους, ή πρόσφεραν τον χώρο τους, ή ήρθαν να συμμετάσχουν, ή έτρεξαν να βοηθήσουν έτσι ώστε η δουλειά να έχει αυτό το έξτρα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Άρα εγώ έχω προσωπική υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θέλω να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το Netflix έδωσε τα τρελά εκατομμύρια, γιατί κάτι τέτοιο είναι άδικο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είμαι, νομίζω, ο άνθρωπος που γνωρίζει πώς ακριβώς έγινε το «Maestro» και ομολογώ ότι έγινε με πάρα πολύ κόπο – όπως και εξακολουθεί να γίνεται. Είμαι διαρκώς από πάνω και κάνω χίλια πράγματα μαζί προκειμένου να γίνει αυτό που ονειρεύομαι. Αν απέδειξα κάτι, αυτό είναι ότι τελικά άξιζε.