Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Όταν τελειώσει τo ‘Μaestro’, δεν θα κάνω ξανά τηλεόραση»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

20 Μαρτίου 2023 09:59

O Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε πως δεν προτίθεται να ασχοληθεί ξανά με την τηλεόραση μετά την ολοκλήρωση της σειράς «Maestro» στο MEGA.

O ηθοποιός και σκηνοθέτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης εξέφρασε την επιθυμία του να επικεντρωθεί στον κινηματογράφο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Τετ-α-τετ» του Alpha Κύπρου.

«Όταν τελειώσει τo ‘Μaestro’, δεν θα ξανακάνω τηλεόραση. Δε γίνεται. Ανακάλυψα στο ‘Maestro’ ότι έχω και εγώ αλλάξει.

Ειδικά μετά τις ταινίες, ο τρόπος που χειρίζομαι τα πράγματα, δεν είναι τόσο ο τηλεοπτικός τρόπος, είναι ο κινηματογραφικός τρόπος. Αυτό είναι τρομερά χρονοβόρο και κοστοβόρο και ψυχοφθόρο» είπε αρχικά ο Παπακαλιάτης.

Και πρόσθεσε: «Είχε κλείσει η σκέψη για την επιστροφή στην τηλεόραση. Αυτό άλλαξε λόγω covid γιατί ετοίμαζα την ταινία που θα έκανα.

Και ενώ ήταν όλα έτοιμα, ήρθε η πανδημία, έκλεισε ο κινηματογράφος και περίμενε να περάσει όλο αυτό για να ξεκινήσουμε. Και επειδή καθυστερούσε, είχα το ‘Maestro’ και σκέφτηκα να το κάνω μία μίνι σειρά γιατί μου ζητούσαν να κάνω κάτι στην Ελλάδα.

Ένας από τους λόγους που έβαλα τους Παξούς είναι για να είμαστε πιο προστατευμένοι από την πανδημία. Γράφοντάς την είδα τι ενδιαφέρον έχουν αυτοί οι ήρωες σεναριακά.

Είχα πέσει ακριβώς μέσα και οι ηθοποιοί το ανέβασαν πάρα πολύ».

Σχετικά μη τη συνεργασία με τη Χαρούλα Αλεξίου ο Παπακαλιάτης αποκάλυψε: «Έγραφα το δεύτερο επεισόδιο και είχα δει μία συνέντευξη της Χάρις Αλεξίου. Αποφάσισα να δοκιμάσω, έκανα μια έρευνα μόνος μου για το πώς μιλούσε.

Την πήρα μια ημέρα τηλέφωνο και της είπα ότι γράφω μια σειρά και εάν θέλει να το διαβάσει. Της το στέλνω, για να πω την αλήθεια, έγραψα το τρίτο επεισόδιο πάνω στη Χάρις και της το στέλνω.

Μετά από δύο ημέρες με παίρνει και μου λέει ‘Βρε αγόρι μου, δεν γνωριζόμαστε. Αυτή είμαι εγώ!’. Μόλις βγαίναμε από το λοκντάουν και ήθελε να κάνει πράγματα».

Για τις εξελίξεις με το #Metoo, είπε: «Δεν μου έτυχε ποτέ. Δεν είδα ποτέ ή κατάλαβα κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ ότι είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνο στον χώρο το δικό μας.

Σε αυτό διαφωνώ πάρα πολύ και κυρίως για τα νέα παιδιά και για τους γονείς να νομίζουν ότι το παιδί τους θα πάει σε αυτόν τον χώρο και αυτός ο χώρος είναι τόσο τοξικός. Καρκινώματα και τοξικά πράγματα υπάρχουν σε όλους τους χώρους.

Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν γίναμε ποτέ φίλοι ή κολλητοί αλλά η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν κανονική. Ήταν μια ανάμνηση.

Απέφυγα με άποψη να τοποθετηθώ δημόσια για όλα αυτά γιατί δεν θα ήθελα να είχα μια άποψη για πράγματα που δεν έχω δει. Δεν αμφισβήτησε κανείς το ταλέντο του, τη φαντασία του και την παιδεία του αλλά όλα αυτά ήταν κάτι τελείως διαφορετικό, δικό του και τα έχασα, έπεσα από τα σύννεφα, φυσικά και σοκαρίστηκα και θορυβήθηκα για όλα όσα γίνονταν εκείνη την εποχή.

Για αυτό είχα επιλέξει τότε την απόλυτη ησυχία. Όχι γιατί δεν είχα άποψη -είχα με τους δικούς μου ανθρώπους- γιατί δεν έπρεπε να έχω δημόσια άποψη».