Χρήστος Φερεντίνος: «Ξεκίνησα στην τηλεόραση κάνοντας αυτό που ένιωθα, εκπομπές δρόμου – Ήταν το αγαπημένο μου είδος εκπομπής»

24 Μαΐου 2021 16:45

Χρήστος Φερεντίνος: «Ξεκίνησα στην τηλεόραση κάνοντας αυτό που ένιωθα, εκπομπές δρόμου - Ήταν το αγαπημένο μου είδος εκπομπής»

Ο Χρήστος Φερεντίνος αποκάλυψε πως δε θεωρεί τον εαυτό του τηλεπαιχνιδά.

Χρήστος Φερεντίνος: «Ξεκίνησα στην τηλεόραση κάνοντας αυτό που ένιωθα, εκπομπές δρόμου – Ήταν το αγαπημένο μου είδος εκπομπής»

Στη συνείδηση του κοινού έχεις καθιερωθεί ως ο μετρ των τηλεπαιχνιδιών. Εσύ πώς το νιώθεις μέσα σου;

Στη δική μου συνείδηση δεν είναι έτσι. Θυμάμαι ότι όταν πρωτάρχισα στην τηλεόραση τα παιχνίδια ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε να κάνω. Το θυμάμαι γιατί από νωρίς άρχισαν να μου προτείνουν τηλεπαιχνίδια. Δεν με ενδιέφερε όμως, ως τηλεοπτικό είδος. Δεν ήταν αυτό που μου έκανε «κλικ», ούτε μπήκα στην τηλεόραση για να κάνω τέτοια πράγματα. Ξεκίνησα κάνοντας αυτό που ένιωθα, εκπομπές δρόμου δηλαδή, κάτι που κράτησα για χρόνια και ήταν το αγαπημένο μου είδος εκπομπής.

Ακόμη παίζουν στο Υoutube και είναι πολύ δημοφιλείς. Φυσικά στην πορεία έκανα και άλλες εκπομπές. Συνεντεύξεις, φάρσες, σόου. Και ύστερο μπήκα στη φάση των τηλεπαιχνιδιών. Ωστόσο, μέσα μου νιώθω πως μπορώ να μεταπηδήσω σε διαφορετικά κόνσεπτ, απλώς με έχουν συνηθίσει πλέον στα παιχνίδια και ο κόσμος και τα κανάλια. Είναι μια ασφαλής λύση. Δεν θεωρώ πάντως ότι ανήκω στο είδος των τηλεπαιχνιδάδων.

Παράλληλα με την Τέλεια απόδραση συνεχίζεις και την παρουσίαση του Deal στον Alpha.

Βέβαια. Το Deal είναι κάτι διαφορετικό, προβάλλεται καθημερινά στις 6.00 το απόγευμα και το άλλο είναι ένα παιχνίδι – σόου που παίζει σε εβδομαδιαία βάση.

Στην πορεία σου σκέφτηκες αυτό που λέμε «να μην καείς»; Να μην κάνεις πράγματα που ίσως κουράσουν;

Μπορείς να καείς είτε βγαίνεις πολύ στην τηλεόραση είτε λίγο. Το «κάψιμο» μερικές φορές δεν είναι η επανάληψη, αλλά το πώς λειτουργείς ο ίδιος στα πράγματα. Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος για όλους μας. Της φθοράς, του ότι μπορεί οι τηλεθεατές να σε βαρεθούν, να μην πουλάς πια, να βρίσκεσαι σε ένα ράφι που δεν σε αγοράζει κανένας. Και ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά πότε θα συμβεί αυτό.

Όπως έχουμε δει και παρουσιαστές να αποσύρονται για ένα διάστημα και να βγαίνουν αναγεννημένοι. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν με έχει απασχολήσει πολύ. Όχι λόγω αυτοπεποίθησης ή άγνοιας κινδύνου -που μπορεί να είναι και αυτό- αλλά γιατί δουλεύω και προσπαθώ πολύ για αυτό που κάνω. Και όταν είσαι ακόμη στο παιχνίδι, όλα παίζονται… Κάποια πράγματα σε εγκαταλείπουν όταν τα εγκαταλείπεις και εσύ.

Παρ’ όλα αυτά, αν ένιωθες ποτέ κάτι τέτοιο, ποιος θα ήταν ο δικός σου τρόπος να το χειριστείς; Θα έκανες ενδεχομένως ένα διάλειμμα, θα άλλαζες κάτι στο στυλ παρουσίασης σου;

Μη νομίζεις ότι δεν έχει συμβεί. Η δουλειά μου είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ κάποιες φορές. Ακολουθείς μια διαδρομή, πάνω-κάτω, ανεβαίνεις-κατεβαίνεις, δεν είσαι δηλαδή συνέχεια σε μια καλή και ανοδική πορεία. Εχουν συμβεί διάφορα σε αυτή την πολυετή διαδρομή μου στα τηλεοπτικά, τα οποία με έχουν κάνει να ανησυχήσω και να αλλάξω στροφή, να προβληματιστώ, να πιεστώ και να αγχωθώ πάρα πολύ, να ψάξω διαφορετικούς δρόμους, να κάνω την αυτοκριτική μου και στο, τέλος, να προσπαθήσω περισσότερο. Είναι και ο τεράστιος ανταγωνισμός που σε οδηγεί στο κόκκινο. Βάζεις συνεχώς το μυαλό σου σε μια διαδικασία να σκεφτεί πώς θα σταθεί. Έχει συμβεί λοιπόν να νιώσω πως «καίγομαι» τηλεοπτικά ανά περιόδους αλλά είμαι και ένας άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα στην κάθε συνθήκη. Στο τέλος κάνω την αυτοκριτική μου, παραδέχομαι τα λάθη μου και έτσι διορθώνομαι.

Χρήστος Φερεντίνος: «Ξεκίνησα στην τηλεόραση κάνοντας αυτό που ένιωθα, εκπομπές δρόμου - Ήταν το αγαπημένο μου είδος εκπομπής»

Σκέφτηκες ποτέ να τα εγκαταλείψεις, να πεις «Κουράστηκα, θέλω να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου»;

Η απάντηση μου είναι ξεκάθαρα «όχι»! Δεν με έχει κουράσει καθόλου αυτή η δουλειά και ούτε έχω σκεφτεί ποτέ να τα εγκαταλείψω. Τι δηλαδή; Να φεύγουμε οι πρωινοί, κουράσαμε;

Εννοώ ότι μπορεί να έχεις και άλλα όνειρα στη ζωή σου, που δεν τα πραγματοποίησες όλα αυτά τα χρόνια λόγω του ότι έπρεπε να είσαι συνεχώς στη δουλειά σου στην τηλεόραση.

Η αδελφή μου έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Ενώ είχε τελειώσει το Πολιτικό της Νομικής και ήδη δούλευε, στη συνέχεια αποφάσισε να πάει στη σχολή Καλών Τεχνών. Τα κατάφερε, έκανε και το μεταπτυχιακό της στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι πως θαυμάζω τους ανθρώπους που μπορούν να ξαναρχίσουν πράγματα, εκτός ηλικίας, αν θέλεις. Και θα μου άρεσε και μένα πολύ να ασχοληθώ με τα αγαπημένα μου, όπως είναι ο κινηματογράφος ή να γίνω σκηνοθέτης διαφημιστικών – τηλεοπτικών προγραμμάτων. Αλλά ως δημοσιογράφος-ρεπόρτερ ξεκίνησα και κρατάω αυτή την ιδιότητα. Η παρουσίαση ήρθε στη συνέχεια.

Για την επιτυχία τι γνώμη έχεις;

Πολλές φορές έχω αλλάξει γνώμη για αυτά που θεωρούσα επιτυχία και αποτυχία. Γιατί η επιτυχία και η αποτυχία βρίσκονται κολλητά. Όσο πιο πολύ ανεβαίνεις με την επιτυχία και φουσκώνεις και νιώθεις κάποιος, τόσο πιο βαριά έρχεται η σφαλιάρα μετά. Όλα αυτά τα έχω ισορροπήσει μέσα μου και πλέον απολαμβάνω και απογοητεύομαι με άλλο μέτρο. Βέβαια, παίζει ρόλο και η εμπειρία. Είπε στο ΟΚ!