Χρήστος Σαπουντζής: «Δούλευα οικοδομή πριν μπω στη σχολή»

5 Φεβρουαρίου 2022 19:15

Χρήστος Σαπουντζής: «Δούλευα οικοδομή πριν μπω στη σχολή»

Ο Χρήστος Σαπουντζής μίλησε στον Παύλο Κατώνη για την πόλη του το Περιστέρι, για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός και την πορεία του στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Χρήστος Σαπουντζής: «Δούλευα οικοδομή πριν μπω στη σχολή».

Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να γίνεις ηθοποιός και το είπες στους γονείς σου;

«Όταν ήμουν 23 ετών»

Πως το αντιμετώπισαν και ποιο ήταν μετά το επόμενο βήμα σου;

«Πολύ χαλαρά. Μου είπαν όμως να μην αφήσω τότε την οικοδομή που δούλευα τότε και να το έχω σαν δεύτερη δουλειά. Έδωσα εξετάσεις και πέρασα στη σχολή Βεάκη»

Έχεις πει επίσης ότι άμα μπορούσες να κάνει άλλο επάγγελμα ήταν οικοδόμος λόγω του πατέρα σου; Έχεις δουλέψει πριν γίνεις ηθοποιός;

«Ναι όπως είπα και πιο πριν δούλευα οικοδομή πριν μπω στη σχολή αλλά νομίζω ότι δεν ήμουν καλά στη οικοδομή όπως είμαι τώρα ευτυχισμένος με το Θέατρο».

Δεν είσαι ηθοποιός που δίνεις συχνά συνεντεύξεις. Γιατί;

«Δεν θεωρώ ότι είμαι ένα σοβαρό θέμα για συζήτηση.  Η δημοτικότητα στη δουλειά μας είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν την κυνηγώ καθόλου. Δεν βγαίνω σε τηλεοράσεις και δεν δίνω πολλές συνεντεύξεις, είμαι επιλεκτικός. Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο η συνέντευξη, γιατί μπορεί να σε κάψει, εξαρτάται από εκείνον που τη γράφει. Υπάρχει μία κακή και μία καλή δημοσιότητα , μία καλή πράξη πρέπει να τη μαθαίνει ο κόσμος, η προσωπική ζωή, όμως ,του ηθοποιού δεν  πρέπει να τον ενδιαφέρει.

Ποιος ρόλος σε καθιέρωσε στο ευρύ κοινό και ο κόσμος που σε συναντά σου μιλάει ακόμη γι’ αυτόν;

«Γενικά οι ρόλοι της τηλεόρασης. Από αυτούς έγινα γνωστός στον κόσμο. Δεν έχω ονειρευτεί κάποιο ρόλο αλλά υπάρχουν πολλοί ρόλοι που με έχουν σημαδέψει, όπως στα πρώτα μου βήματα, όταν δούλευα στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με την Κονιόρδου και τον Δημήτρη Οικονόμου, υπάρχει μία δουλειά, επίσης, που κάναμε με την Ειρήνη Μαργαρίτη σε ένα καφενείο και το έργο είχε τίτλο’’ Black out’’.  Επίσης, οι ρόλοι μου στη ‘’Μέθοδο Γκρόνχολμ’’ και στο ‘’Τίμημα’’ με τον Μιχαλακόπουλο» .

Αυτή την εποχή επαγγελματικά που σε βρίσκουμε;

«Τελειώνω γυρίσματα του « Σ’ αγαπάω μεν αλλά» κι έχω αρχίσει πρόβες για το θέατρο τέχνης στο «Μοτέλ» του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Θα κάνω και μια μίνι σειρά αστυνομική στον Alpha αλλά δεν ξέρω τον τίτλο ακόμη».

Σε είδαμε ωστόσο και στην πολύ καλή τηλεοπτική σειρά «Ήλιος»

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά και έτσι κατάφερα να βρω μία δουλειά στην οικονομική κρίση που περνάμε και να μπορέσω να στηρίξω τον εαυτό μου αλλά παράλληλα να δουλεύω και με συναδέλφους που εκτιμώ και με τα παιδιά στο συνεργείο και με την παραγωγή. Ήταν μία τέλεια συνεργασία και σέβομαι αυτά τα παιδιά που κάνουν τον μαραθώνιο του καθημερινού».

Πηγή: Αθλητικό Περιστέρι