Χρήστος Βασιλόπουλος: “Παραγωγός μου είχε πει πως αν τολμήσω να πάω σε δικηγόρο…”

15 Φεβρουαρίου 2021 12:09

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και αποκάλυψε τις δικές του δύσκολες στιγμές μέσα στο θέατρο

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και απειλών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ενός σίριαλ για το Mega.

«Το 2017 το HBO έγινε το πρώτο κανάλι το οποίο έχει έναν άνθρωπο ο οποίος συντονίζει τις ερωτικές σκηνές και τις σκηνές που οι ηθοποιοί αισθάνονται άβολα. Επίσης, οι σκηνοθέτες ό,τι ραντεβού κάνουν στα γραφεία τους το κάνουν με ανοιχτές πόρτες. Τα casting γίνονται μέσω κάμερας στο σπίτι σου ή να σε τραβάει κάποιος. Δεν υπάρχουν προσωπικά ραντεβού και στις οντισιόν σε μεγαλύτερο επίπεδο δεν βρίσκεται κανένας τετ α τετ, μόνος του στο δωμάτιο. Είναι 2-3 άτομα.

Έχω μια πικρή εμπειρία και μια εμπειρία, η οποία ήταν άχαρη και “παγωτική”. Εγώ προσωπικά είχα μια εμπειρία με έναν σκηνοθέτη πολύ μεγάλο, ο οποίος με κάλεσε στην ακρόαση. Ήμουν 19 χρονών, πήγαινα ακόμα στη σχολή, πήγα στην ακρόαση. Έψαχναν αγόρια για τον χορό. Ήμασταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Έκανα την ακρόαση. Τελειώνει η ακρόαση και μου ζήτησε να γδυθώ. Γδύνομαι και μένω με το εσώρουχο και μου λέει ότι “πρέπει να γδυθείς εντελώς”. Και ρωτάω “γιατί” και μου λέει “γιατί πρέπει να δω”. Ντύθηκα και έφυγα. Ένιωσα πολύ άβολα. Ο σκηνοθέτης δεν βρίσκεται πια στη ζωή οπότε δεν έχει νόημα να αναφέρω, ούτε να καταγγείλω, ούτε να πω κάτι. Όλοι έχουμε μια “παγωτική” ιστορία με ανθρώπους που καταχράστηκαν την εξουσία, είτε μας συμπεριφέρθηκαν απαίσια.

Το δεύτερο περιστατικό ήταν στην ηλικία των 23. Έχω κλείσει την πρώτη μου δουλειά στο Mega, κάνω το πρώτο επεισόδιο και φεύγει το επεισόδιο και πάει στο κανάλι. Δεν παίρνουν την έγκριση για μένα. Με παίρνει ο σκηνοθέτης και μου λέει ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Παίρνω εγώ την παραγωγή και μιλάω με έναν παραγωγό που του λέω ότι θα πρέπει να πληρωθώ για το επεισόδιο που δούλεψα. Και εκείνος μου απαντά ότι δεν θα πληρωθώ γιατί δεν έχει προβληθεί το επεισόδιο και “αν πας σε δικηγόρο θα φροντίσω να μην δουλέψεις ξανά στην τηλεόραση”. Προφανώς ήταν εκφοβισμός. Μετά από αυτό το περιστατικό δεν μπόρεσα να μιλήσω, δεν μπόρεσα να το μοιραστώ. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο και βρίσκεσαι σε πολύ μικρή ηλικία, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Γίνεται κάτι σε σένα και δεν το καταλαβαίνεις»