Χρυσές Σφαίρες: τέλος η προβολή τους από το κανάλι NBC – Κύμα καλλιτεχνών εναντιώνεται στις πρακτικές της HFPA για σεξισμό και ρατσισμό

Δημοσιεύθηκε: 11 Μαΐου 2021 22:15
Χρυσές Σφαίρες: τέλος η προβολή τους από το κανάλι NBC - Κύμα καλλιτεχνών εναντιώνεται στις πρακτικές της HFPA για σεξισμό και ρατσισμό

Χρυσές Σφαίρες: Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χολιγουντ, η περιβόητη HFPA θα πρέπει να βρει τον τρόπο πώς θα μεταδοθεί η τελετή. Ή να αναζητήσει νέο κανάλι για την προβολή τους.

Χρυσές Σφαίρες: τέλος η προβολή τους από το κανάλι NBC – Κύμα καλλιτεχνών εναντιώνεται στις πρακτικές της HFPA για σεξισμό και ρατσισμό

«Πιστεύουμε ότι η HFPA δεσμεύεται σε ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις. Εν τούτοις, επειδή αλλαγές αυτού του μεγέθους απαιτούν χρόνο και δουλειά. Νιώθουμε ακράδαντα ότι η HFPA χρειάζεται αυτόν τον χρόνο για να το κάνει σωστά. Επομένως, το NBC δεν θα προβάλλει τις Χρυσές Σφαίρες το 2022. Με δεδομένο ότι θα γίνουν οι αλλαγές, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να προβάλλουμε το σόου τον Ιανουάριο του 2023».

Ο Τομ Κρουζ επέστρεψε τις τρεις Χρυσές του Σφαίρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ενώ  η Σκάρλετ Γιόχανσον εγκάλεσε τη βιομηχανία του θεάματος να πάρει αποστάσεις από την Ένωση. Καταγγέλλοντας ότι πλέον απέχει από τις συνεντεύξεις Τύπου της Ένωσης καθώς δέχεται σεξιστικές ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Από την πλευρά της, η HFPA δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Όπως να αυξήσει τον αριθμό των έγχρωμων μελών της. Αλλά και να εφαρμόσει περιορισμούς στα δώρα που τα μέλη της μπορούν να δεχτούν αλλά και στις αμοιβές τους.

Δεν είναι τυχαίο επιπλέον ότι τα τελευταία χρόνια, τα νούμερα τηλεθέασης των τελετών πέφτουν δραματικά. Ενώ αρκετοί μεγάλοι «παίκτες» στο κομμάτι της παραγωγής μεταξύ των οποίων το Netflix, η Amazon και η WarnerMedia αποκάλυψαν ότι θα μποϋκοτάρουν τις Χρυσές Σφαίρες και την HFPA μέχρι να αλλάξει.