Χρυσόστομος εστιατόριο

Δημοσιεύθηκε: 23 Ιουλίου 2019 17:36
Χρυσόστομος εστιατόριο

 

Κατά την παραμονή μας στα Χανιά ανακαλύψαμε το εστιατόριο Χρυσόστομος. Μας εντυπωσίασε, γιατί όπως διαπιστώσαμε παρασκευάζει γνήσιες κρητικές γεύσεις μαγειρεμένες στο ξυλόφουρνο. Όπως μάθαμε όλα φτιάχνονται αυθεντικά ποιοτικά κρητικά υλικά, κυρίως παρμένα από την γη των Σφακίων. Κι αυτό δίνει μοναδική γεύση.

Δοκιμάσαμε προζυμένιο ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνο το οποίο συνδυάσαμε με λίγο ελαιόλαδο και χοντρό θαλασσινό αλάτι. Στον ξυλόφουρνο επίσης ψήνονται και άλλες σπεσιαλιτέ όπως αρνί οφτό, προβατίνα στη λαδόκολλα, αρνί με πατάτες, γεμιστά, μπουρέκι, γίγαντες με σύγγλινα.

Πολύ νόστιμα τα μαγειρευτά όπως κατσίκι τσιγαριαστό (με ή χωρίς στάκα), μανιτάρια με σταμναγκάθι, αρνάκι με σταμναγκάθι φρικασέ, μοσχαράκι στιφάδο, κόκκορα κοκκινιστό, κουνελάκι κρασάτο καθώς και φαγητά της ώρας. Τα συνοδεύσαμε με κρασί από την ενημερωμένη κάβα που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από οίνους Ελλήνων παραγωγών.

Το εστιατόριο όπως ανακαλύψαμε έχει βραβευτεί 7 φορές με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το 2009, 2010, 2014, 2015, 2017 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων και το 2018 και 2019 από τον ανεξάρτητο πλέον θεσμό ‘Βραβεία Ελληνικής Κουζινας’.

 

Δευκαλίωνος & Ικάρου, Ανατολική Τάφρος, Χανιά, τηλ.: 28210 57035

[email protected]