CIAO Θέμα: Πού θα πάει τελικά η περιουσία του Καρλ Λάγκερφελντ;

Δημοσιεύθηκε: 04/07/2020 10:00
CIAO Θέμα: Πού θα πάει τελικά η περιουσία του Καρλ Λάγκερφελντ;

Μήνες μετά το θάνατο του Γερμανού μόδιστρου και το μυστήριο για το ποιοι θα πάρουν τα αμέτρητα εκατομμύρια παραμένει…

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο τιτάνας των οίκων Chanel και Fendi το μόνο πράγμα που είχε στο μυαλό του ήταν να δημιουργεί αισθητική και φινέτσα στη ζωή. Ο θάνατός του όμως το Φεβρουάριο του 2019, εκτός από το μεγάλο κενό που άφησε στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, άφησε και πολλούς μνηστήρες να διεκδικούν την αμύθητη περιουσία του η οποία εκτιμάται στα 178 εκατ. λίρες ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η πραγματική της αξία ανέρχεται κοντά στα 400 εκατ. λίρες.
Οι διεκδικητές είναι πολλοί. Μια στρατιά από αρσενικά μοντέλα -τα οποία αποκαλούνταν τα αγόρια του Kaiser-, πρώην υπάλληλοί του, ο νεαρός βαφτισιμιός του, και φυσικά η γάτα του.  Μάλιστα για το βαφτιστήρι του λέγεται ότι ο Γερμανός μόδιστρος του είχε μεγάλη αδυναμία. Την ίδια ώρα, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να ρίξει φως στη «σκοτεινή υπόθεση» της διαθήκης είναι ο λογιστής του, ο οποίος είναι 87 ετών και έχει αποσυρθεί.

Αυτοί είναι οι τυχεροί 7 που διεκδικούν μέρος της αμύθητης περιουσίας του Καρλ Λάγκερφελντ

Sebastien Jondeau, ετών 45

Περιστασιακός μποξέρ, περίεργος άνθρωπος που έγινε μοντέλο, σωματοφύλακας, σοφέρ. Έμεινε στο πλευρό του σχεδιαστή για δύο δεκαετίες. Τα γαλλικά ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν ως τον απόλυτο κληρονόμο καθώς έμεινε μαζί τους και ήταν το δεξί του χέρι μέχρι το τέλος.

Baptiste Giabiconi, ετών 31

Το μοντέλο από τη Γαλλία τον είχε σαν γιο του. Τον συνάντησε για πρώτη φορά το 2008 σε ηλικία 19 ετών και από τότε έγινε το αγαπημένο του μοντέλο. Τόσο μεγάλη ήταν η αγάπη του για εκείνον που του είχε φτιάξει είχε μια τηλεομοιοτυπία του σκαλισμένη από βελγική σοκολάτα.

Jake Davies, ετών 40

Μοντέλο από την Αγγλία. Από την πρώτη φορά που τον συνάντησε το 2009 έγινε από τα αγαπημένα του μοντέλα. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές καμπάνιες του σχεδιαστή.


Caroline Lebar, ετών 55

Ίσως από τις ελάχιστες γυναίκες και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού που υπάρχουν στη λίστα με τα εκλεκτά πρόσωπα του Λάγκερφελντ. Η Παριζιάνα Parisian Caroline Lebar είναι ένα από πρόσωπα που για περισσότερα από 30 χρόνια ήταν στο πλευρό του. Το κορίτσι για όλες τις δουλειές. Από δημόσιες σχέσεις μέχρι πρώτη κυρία του οίκου μόδας.

Francoise Cacote

Η οικιακή βοηθός που έγινε η νταντά της γάτα τους. Η γυναίκα που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της Choupette στα social media account και ζει μαζί της στο Παρίσι. Η Francoise Cacote και η Choupette έχουν στήσει διαδικτυακά μια κερδοφόρα επιχείρηση από χορηγίες, διαφημίσεις,φωτογραφήσεις και άλλα με τα έσοδα να ξεπερνούν τις 2.5 εκατ. λίρες. Ο Καρλ είχε τρελή αδυναμία στη γάτα του για την οποία έλεγε ότι ήταν το επίκεντρο του κόσμου του «Είναι κάτι σαν την Γκρέτα Γκάρμπο. Είναι ο τρόπος που κινείται, που παίζει. Δεν μπορείς να την ξεχάσεις. Είναι έμπνευση για κομψότητα». Προς τιμήν της η Chanel είχε δημιουργήσει το χρώμα «Choupette blue» το οποίο χρησιμοποίησε σε τσάντες.

Brad Kroenig, ετών 41

Το μοντέλο από το Μισούρι των ΗΠΑ ήταν αυτό που έκανε τη γυγμή φωτογράφηση για την καμπάνια Abercrombie & Fitch shoot. Ο σχεδιαστής από το 2003 τον πήρε στην ομάδα των μοντέλων του και έγινε ένας από τους εκλεκτούς του. Είναι παντρεμένος με την Nicole, κόρη του διάσημου τενίστα Nick Bollettieri και έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους. Τον Hudson και τον Jameson. Ο Brad είναι ένα από τα πιο διάσημα, ακριβοπληρωμένα και περιζήτητα μοντέλα του πλανήτη.

Hudson Kroenig, ετών 12

Ο γιος του Brad και βαφτισιμιός του Καρλ. O μικρός από νωρίς ρίχτηκε στην πασαρέλα σε επίδειξη της Chanel με τον νονό του να τον αποκαλεί «μικρό πρίγκιπα». 

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT