Η Θεοδώρα Αυγουστίδη είναι η δημιουργός του Cookaki, ενός χώρου που γεννήθηκε από την αγάπη της για τη μαγειρική και τον τόπο της, το Χαλκειός της Χίου. Με σπουδές στη σχολή Le Monde και επαγγελματική εμπειρία σε εστιατόρια της Αθήνας και των νησιών, η Θεοδώρα αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο της και να αξιοποιήσει τον πλούτο της οικογένειάς της: τα φρέσκα, ποιοτικά οπωροκηπευτικά από τα θερμοκήπια του πατέρα της.
Στο πλευρό της, η θεία της, Χριστίνα Καμπούρη, όπου μαγειρεύουν καθημερινά σπιτικά φαγητά, χειροποίητες πίτες με χωριάτικο φύλλο, φρέσκες σαλάτες και γλυκά, πάντα με μεράκι και φροντίδα. Κάθε πιάτο περνά από τη βασική δοκιμασία: “Θα το έτρωγα εγώ;” — αν ναι, τότε σερβίρεται με χαρά στους επισκέπτες.