Έγκλημα στη Ρόδο: Ποιος έκανε χρήση ναρκωτικών

15 Δεκεμβρίου 2018 12:19

Έρχονται απανωτές οι εξελίξεις για τη δολοφονία της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Μετά τον Αλέξη Κούγια, σύμφωνα με τον οποίο η Ελένη Τοπαλούδη παρέμεινε 8 ώρες ζωντανό μέχρι να πεταχτεί στο νερό, διαπιστώθηκε και χρήση ναρκωτικών. Από ποιον; Από τον 21χρονο Έλληνα.

Η μητέρα του φέρεται στην κατάθεσή της να είπε ότι ο γιος της παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στη Ρόδο και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης. Aπό μικρή ηλικία κατέβαλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

Ακόμη, στην κατάθεσή της η μητέρα του αναφέρθηκε στην οικογενειακή τους κατάσταση. Ξεκαθάρισε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 η ίδια απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Αναφέρθηκε, δε, στα προβλήματα του γιου της, ενώ επεσήμανε ότι ο σύζυγός της, που ομοίως έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών 

Από τις εργαστηριακές βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου στην βάση (σιδερώστρα) στην οποία βρισκόταν το σίδερο, για το οποίο διαφωνούν οι δύο κατηγορούμενοι για το ποιος το χρησιμοποίησε για να χτυπήσει με σφοδρότητα το θύμα στο πρόσωπο.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε έγγραφο που απέστειλε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου την 8η Δεκεμβρίου 2018 αναφέρει συγκεκριμένα ότι κατά την εξερεύνηση που έγινε στα πειστήρια, βρέθηκε ένα τμήμα παλαμικού αποτυπώματος στην επιφάνεια βάσης ηλεκτρικού σίδερου χρώματος λευκού-μωβ με την ένδειξη, μεταξύ άλλων «Silvercrest» στην οποία είναι επικολλημένη ετικέτα με την ένδειξη S/N «035084» το οποίο ταυτίζεται, όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά από τα αρχεία της υπηρεσίας, με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του 19χρονου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Έχουν, δε, ταυτοποιηθεί κι άλλα αποτυπώματα και των δύο κατηγορουμένων της ανθρωποκτονίας, του 19χρονου Αλβανού και του 21χρονου Ροδίτη, πάνω σε μπουκάλια και ποτήρια μέσα στο σπίτι στους Πεύκους. Επίσης φέρεται ότι εντοπίστηκε και γενετικό υλικό των δύο ανδρών στο λευκό αγροτικό βανάκι του πατέρα του 21χρονου με το οποίο είχαν μεταφέρει το θύμα από το σπίτι της στους Πεύκους και στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν για να την πετάξουν στην παραλία της Φώκιας.