Cryoablation – Γεώργιος Παπάζογλου Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Γ’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ

Δημοσιεύθηκε: 12 Οκτωβρίου 2021 15:53
Cryoablation - Γεώργιος Παπάζογλου Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Γ’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ

Η νέα μη επεμβατική μέθοδος για την αφαίρεση των όγκων των μαστών

Ο Γεώργιος Παπάζογλου, Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Γ’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, μας ενημερώνει για τη νέα μέθοδο.

Η Γ’ Κλινική Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ διακρίνεται για την αρτιότητα του επιστημονικού επιπέδου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της, καθώς και για τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό της, προσφέροντας αξιόπιστες και εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε γυναίκας.

Στόχος της Γ’ Κλινικής Μαστού είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία των παθήσεων του μαστού, μέσω της σύγχρονης ιατρικής πρακτικής, της έρευνας και των σημαντικών ιατρικών και τεχνολογικών καινοτομιών.

Με τη νέα μη επεμβατική μέθοδο CRYOABLATION, μπορούμε να απαλλάξουμε τις γυναίκες από τους όγκους του μαστού γρήγορα, εύκολα και χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η τεχνολογία αυτή έχει F.D.A., CE, C.F.D.A. και χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια στις Η.Π.Α., Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία και Ταϊλάνδη.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας με τη βοήθεια του οποίου οι γυναίκες μπορούν να απαλλαχθούν από τους όγκους του μαστού αναίμακτα, ανώδυνα, γρήγορα και χωρίς χειρουργείο. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του Cryoablation είναι ότι αποτελεί μια αναίμακτη μέθοδο που δεν απαιτεί γενική αναισθησία, δεν προκαλεί δυσμορφία μαστού και δεν απαιτεί αποκατάσταση από πλαστικό χειρουργό.

Πως πραγματοποιείται αυτή η διαδικασία;

Όταν σε μια γυναίκα ανευρίσκεται μια βλάβη (ένα ογκίδιο) στο μαστό (ψηλαφητό – στη Μαστογραφία ή στον υπέρηχο), πραγματοποιείται Core-biopsy (διαδερμική βιοψία) για ιστολογική ταυτοποίηση της βλάβης (καλοήθεια ή κακοήθεια). Κατόπιν γίνεται εντοπισμός του όγκου με υπέρηχο μαστών.

Ακολουθεί τοπική αναισθησία ή μέθη και με τη βοήθεια υπερηχογραφικής καθοδήγησης γίνεται εντοπισμός του όγκου σε πραγματικό χρόνο και προώθηση της ειδικής βελόνης (probe) μέσα σε αυτόν. Έγχυση του υγρού αζώτου μέσα στη βελόνη, πάγωμα του όγκου και τμήματος ιστού πέριξ του όγκου (υγιή όρια) με αποτέλεσμα τη νέκρωση του όγκου. Ενεργοποιείται έτσι άμεσα ο μηχανισμός της φαγοκυττάρωσης που είναι μια φυσιολογική διεργασία του οργανισμού (όταν ο οργανισμός αναγνωρίσει νεκρά κύτταρα αυτομάτως στέλνει τα φαγοκύτταρα τα οποία «τρώνε» τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα γίνεται ανάπλαση των ιστών).

Έτσι έχουμε μια αναίμακτη μέθοδο με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς χειρουργική επέμβαση, χωρίς αναισθησία, χωρίς φάρμακα μετεγχειρητικά, χωρίς τομή και χωρίς εκτομή τμήματος μαστού. Η παραμονή στην κλινική είναι περίπου 2 ώρες.

Γιατί μία γυναίκα να κάνει Cryoablation και όχι χειρουργείο;

Το IceSense3™ Cryoablation System είναι ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας με το οποίο μπορούμε να απαλλάξουμε τις γυναίκες από τους όγκους του μαστού χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Εφαρμόζεται σε όλους τους καλοήθεις όγκους του μαστού, ανεξαρτήτως μεγέθους όπως είναι για παράδειγμα τα ινοαδενώματα και εφαρμόζεται σε πρώιμους καρκίνους του μαστού έως 1,5cm με αρνητικούς λεμφαδένες στη μασχάλη.

Είναι μια αναίμακτη μέθοδος με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, δεν απαιτεί παραμονή (διανυκτέρευση) στο νοσοκομείο, χωρίς παυσίπονα (ο πάγος είναι φυσικό αναλγητικό), χωρίς αντιβίωση (είναι άσηπτο), χωρίς γενική αναισθησία, χωρίς τομή και χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Ποιες οι διαφορές με την κλασική χειρουργική μέθοδο εκτομής όγκου μαστού;

Κλασσική χειρουργική μέθοδος εκτομής όγκου μαστού

Γενική αναισθησία

Μετεγχειρητικά αντιβίωση και παυσίπονα

Απώλεια αίματος από μικρή έως μέτρια.

Χειρουργική τομή-εκτομή τμήματος μαστού. Πιθανή δυσμορφία μαστού. Πιθανή δύσμορφη ουλή (χηλοειδές). Πιθανή ρίκνωση του δέρματος – Έλλειμα ιστού.

Πλαστικός χειρουργός για ογκοπλαστική και αποκατάσταση του ελλείματος ιστού που ιατρογενώς προκύπτει από την εκτομή.

O.D.C. ή μία ημέρα νοσηλείας

Μη επεμβατική μέθοδος – Cryoablation

Τοπική αναισθησία ή μέθη

Χωρίς φάρμακα μετεγχειρητικά.

Άσηπτο – χωρίς παυσίπονα, ο πάγος είναι φυσικό αναλγητικό

Αναίμακτο (μη επεμβατικό)

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς τομή και χωρίς εκτομή τμήματος μαστού (Χωρίς χειρουργική επέμβαση)

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα (μη επεμβατική μέθοδος)

Παραμονή στην κλινική για 1 έως 2 ώρες

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου έναντι του κλασικού χειρουργείου;

Η νέα μη επεμβατική μέθοδος Cryoablation με το IceSense3™ της IceCure Medical υπερτερεί της επεμβατικής κλασσικής χειρουργικής μεθόδου για όλους τους προαναφερόμενους λόγους (αναίμακτη – χωρίς γενική αναισθησία, χωρίς έλλειμα ιστού – δυσμορφία μαστού και ουλών, χωρίς την αποκατάσταση από πλαστικό χειρουργό, ολιγόωρη παραμονή στην κλινική) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με όγκους μαστού σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες (ASBS – The American Society of Breast Surgeons).

Γεώργιος Παπάζογλου Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Γ’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ
Cryoablation – Γεώργιος Παπάζογλου Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Γ’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ
Στοιχεία Επικοινωνίας

Cryoablation - Γεώργιος Παπάζογλου Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Γ’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ