Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Ο κόσμος είναι πιο ευαίσθητος από όσο νομίζω»

2 Φεβρουαρίου 2022 20:15

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Ο κόσμος είναι πιο ευαίσθητος από όσο νομίζω»

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη κάθισε στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη και παραχώρησε μία απολαυστική συνέντευξη. Φέτος, πρωταγωνιστεί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στην θεατρική παράσταση «Sexy Laundry», στο Θέατρο «Κάππα».

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Ο κόσμος είναι πιο ευαίσθητος από όσο νομίζω».

Η αγάπη της για το τραγούδι

«Τραγουδούσα. Είχαμε ένα συγκρότημα με κάτι φίλες παλιά. Έφευγα από το θέατρο και πηγαίναμε τραγουδούσαμε σε μικρά μαγαζάκια. Μου άρεσε που το έκανα αυτό. Αποφάσισα όμως να κάνω ένα πράγμα και να το κάνω καλά και επέλεξα την υποκριτική. Τραγουδούσα μετά μόνο στο θέατρο. Δεν ήθελα να γίνω ποτέ επαγγελματίας τραγουδίστρια».

Η συνεργασία με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο θέατρο

«Με τον Σπύρο έχουμε κοινούς κώδικες σχετικά με το πώς μπορεί να είναι η υποκριτική. Οπότε γρήγορα δέσαμε στη σκηνή, παρότι δεν γνωριζόμασταν πριν», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Το έργο είναι κατά βάση κωμωδία αλλά έχει πολλές πλευρές και πολλά συγκινητικά κομμάτια. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μαζί με τον Σπύρο. Έχουμε μια ανταποδοτική τρυφερότητα και είναι περίφημο αυτό. Μας βρίσκετε σε ένα ξενοδοχείο. Έχουμε πάει εκεί για ένα Σαββατοκύριακο, με προτροπή δική μου. Εκεί το ζευγάρι προσπαθεί να έρθει και πάλι κοντά και να βρει ο ένας τον άλλον». Είπε για την υπόθεση του έργου.

«Το έργο είναι γραμμένο το 2002 και είναι σαν να γράφτηκε τώρα. Αν μπεις μέσα σε ένα σπίτι θα ακούσεις τα ίδια. Σίγουρα πρέπει να καθοριστούν οι ρόλοι. Είναι ένας μόνιμος αγώνας αυτός. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αλλάξει γιατί συνδέεται με πολλά κοινωνικοπολιτικά πράγματα. Ένας άντρας πολύ εύκολα αμύνεται γιατί δεν καταλαβαίνει τη γυναίκα που έχει απέναντι του». Δήλωσε για τα μηνύματα που περνούν οι ήρωες του έργου.

Παραδέχτηκε ότι είναι μοναχική

«Είμαι μοναχική και αυτό από ένα σημείο και μετά είναι δυσλειτουργικό. Όσο περνάνε τα χρόνια δυσκολεύεσαι όλο και περισσότερο να συνομιλήσεις με τους άλλους. Ζορίζομαι με τον δικό μου χαρακτήρα. Κάποιοι βλέπουν τη δημόσια εικόνα σου και αποφασίζουν τι είσαι. Αυτό αμέσως σε βάζει σε ένα πλαίσιο και αγωνίζεσαι να βγεις από αυτό».

Δεν θα έδινε συνεντεύξεις αν ήταν στο χέρι της

«Νομίζω ναι. Δεν θα έδινα συνεντεύξεις. Κάνω αυτή τη δουλεία και παίζω γιατί ελπίζω ότι θα επικοινωνήσω αυτό που κάνω. Τώρα αν πρέπει να το εξηγήσω με λόγια, μου είναι δύσκολο. Ο κόσμος είναι πιο ευαίσθητος από όσο νομίζω. Θεωρώ ότι θα καταλάβει αλλά αυτό δεν ισχύει». Τόνισε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.