Ντεκαπάζ στα φρύδια: Είναι μόδα; (φωτογραφίες)

6 Δεκεμβρίου 2018 17:46

Θυμάμαι, οκτώ χρόνια πριν η Σάσα Σταμάτη -ναι, ναι, η φίλη, η αγαπημένη- μου είχε προτείνει να βάψω κατάξανθα τα μαλλιά και τα φρύδια μου. Με είχε «έτοιμη δηλαδή για ντεκαπάζ. Καστανόξανθη, γαρ, εγώ τότε, στα φυσικά μου χρώματα, ούτε που το σκέφτηκα. Τότε ήταν μόδα όμως και το «Σασόνι» (μου) τολμούσε. Όπως και τώρα.

Στο στόρι μας, λοιπόν: 42 μοντέλα έπρεπε να ξανοίξουν τα φρύδια τους προτού περπατήσουν στο catwalk του Alexander Wang. Ανάμεσά τους ήταν και η Kaia Gerber, κόρη της Cindy Crawford, απ’ τα πιο hot guns τώρα στο παγκόσμιο μόντελινγκ. ‘Εκανε ντεκαπάζ και κέρδισε τις εντυπώσεις. Καλά, λοιπόν, το καταλάβατε: το ντεκαπάζ είναι μόδα, αλλά, αν το υιοθετήσεις, χρειάζεται τρομερά έντονο μακιγιάζ. Και δη σε καθημερινή βάση. Are you ready?

TIP Το μακιγιάζ των μοντέλων έγινε από τον Diane Kendal, lead makeup artist της Nars, ο οποίος είπε στο Refinery29: «Απλώς θέλαμε να δείχνουν λίγο πιο cool και όλη η αίσθηση ήταν πολύ 90’s! Είναι λάθος, ωστόσο, να τα βάφεις πολύ πιο ανοιχτά απ’ το χρώμα της επιδερμίδας σου».

 EXTRA ΤΙP Για την ιστορία κι επιστρέφω στο lead, ίσως μου πήγαινε να το κάνω, αφού το δέρμα μου είναι λευκό σαν γαλατάκι. Τελικά, το 2010 η Σάσα το πρότεινε αμέσως μετά από μένα στην Εβελίνα Νύκτα -κουκλί πρώην δημοσιογράφο και personal trainer. Εκείνη, αποδέχθηκε την πρόταση κι έγινε μία… άλλη. Τσαχπίνα κι όμορφη, όμως. Όπως πάντα.

Ντονατέλλα Αδάμου